Speen & speendoekjes

Spenen en speendoekjes

Een baby heeft in de eerste maanden een sterke zuigbehoefte. Dit is heel gezond, want hierdoor ontwikkelt je baby spieren in de mond die nodig zijn om goed te drinken, te eten en te praten. Tot dat de kinderen tanden krijgen, kan je daarom een fopspeen aanbieden als je kindje hierdoor niet minder gaat drinken. Een speen is erg handig, want hierdoor is je baby veel rustiger!

[display_filter store=”40″][display_pages store=”40″][user_pages store=”40″][user_sort store=”40″]

[display_multi store=”40″]

[display_pages store=”40″][user_pages store=”40″]

De beste vormen

Het ene speentje is het andere niet. Behalve de zachtheid van de fopspeen en hoe makkelijk het in de mond te houden is, is de vorm van het speentje zeker belangrijk! De dentan vorm is het best voor de ontwikkeling van een kindje. Deze speen heeft een bol gedeelte die tegen het gehemelte komt en een plat deel dat op de tong rust. Deze vorm wijkt af van de natuurlijk kersvorm met een ronde top, maar stimuleert de ontwikkeling van het gehemelte en de tong- en kaakspieren het best. Een speen met een natuurlijke vorm lijkt het meest op een tepel en zal je kindje daarom sneller accepteren.

Hip & kalmerend

Een baby is vaak erg gehecht aan zijn speen. Het zuigen op de speen heeft een kalmerende werking op je baby. Door het zuigen voelt het kind zich veilig en geborgen. De speentjes die je gebruikt hoeven zeker niet saai te zijn! Wat denk je van een stoer panterprintje, of een fopspeentje met schattige hartjes, rondjes of een grappige kikker look? Door de verschillende patroontjes van de speentjes op deze site is de speen van jouw baby goed te herkennen en verwar je het niet met de speen van de baby van een van je vrienden.

Zachte speendoekjes

Een speen is niet compleet zonder een heerlijk zacht speendoekje waar je baby lekker mee kan knuffelen. De mooie doekjes van badstof of andere lekker voelende materialen zijn makkelijk om vast te houden voor kleine baby’s en maken het voor jou en de baby makkelijker om de speentjes terug te vinden. Door de speen aan het doekje te bevestigen, heeft je baby het speentje zo gevonden door het doekje op te pakken. Het zoeken naar de speen hoort voortaan bij het verleden!

Zo pimp je eenvoudig de witte muur van je babykamer

broer en zus krijgen samen een kind
Broer en zus willen samen een kind en de reden is prachtig!

Foto van regenboogbaby inspireert ouders wereldwijd

Sluiten