Babynamen

Babynamen

Ben je op zoek naar een babynaam? Laat je hier inspireren! In onze zoekmachine vind je alle voornamen die de afgelopen jaren aan baby's in Nederland zijn gegeven. Je vindt hier dus populaire namen, originele namen, leuke jongensnamen en mooie meisjesnamen, maar bijvoorbeeld ook Amerikaanse namen of Bijbelse namen. Gebruik de zoekmachine of bekijk de namenlijsten die we voor je hebben opgesteld.


Vind een naam voor je kindje


Blogs over namen
Laatste reactie

  • comment-avartar

    Alessandro Smeulders op 28 oktober 2017

    Super leuke naam! mijn prachtige dochtertje mag blij zijn dat ze in 2005 deze bijzondere naam kreeg, want deze naam is niet zo bekend:-)

    Reacties op de naam: Mette-marit


Top 20 Meisjesnamen

De populairste meisjesnamen van dit moment vind je hieronder. Ben je op zoek naar een mooie babynaam voor je dochter, dan vind je in dit lijstje ongetwijfeld een paar namen die je leuk vindt. De namen hieronder worden per jaar aan zo’n 400-800 meisjes gegeven en het zijn dus erg populaire namen die redelijk vaak voorkomen. Hoewel we dit ook kunnen relativeren: per jaar worden er ongeveer 170.000 baby’s geboren, wat betekent dat de allerpopulairste naam van dit moment jaarlijks aan minder dan 0,47% van de meisjes wordt gegeven. 

Top 20 Jongensnamen

Dit zijn ze: de populairste jongensnamen van dit moment. Grote kans dat jij er ook wat mooie namen voor jouw zoontje tussen vindt zitten. En grote kans dat je iemand kent die een van deze mooie jongensnamen heeft gekregen. De namen op dit lijstje wordt jaarlijkse aan zo’n 400-700 jongetjes uitgedeeld. Ter vergelijking: jaarlijks worden er zo’n 170.000 kindjes geboren. Ben je op zoek naar een leuke jongensnaam, klik dan eens verder op een van de namen hieronder.


Geen favoriete naam gevonden?

Stel een nieuwe naam voor