Spelen

Door te spelen, ontdekt je baby alles om zich heen. Het eerste waar hij mee zal spelen zijn jouw handen of je gezicht. Zo snel je baby meer om zich heen gaat kijken, kan je ook andere speeltjes aanbieden. Knuffels, rammelaars, een wiegenspanner of mobiel; je kindje kan er van genieten! En terwijl je baby aan het spelen is, leert hij van alles! Door te spelen, ontwikkelt je baby de motoriek van de handen, het focussen met de ogen en het trappelen met de beentjes.

Sabbelen een aaien

Het eerste spelen van een baby gaat om dingen aanraken en erop zuigen. Het sabbelen op vingers of andere kleine dingen, het vasthouden van je vingers of het reiken naar je gezicht hoort hier bij. Bij deze eerste fase hoort natuurlijk een speen, een speendoekje en een knuffel! De zachte speendoekjes zijn heerlijk knuffelbaar en hebben een lus waaraan je de speen kan bevestigen. Hierdoor kan de baby genieten van het aaibare knuffeldoekje en kan hij zijn speen makkelijker terugvinden als hij het uitgespuugd heeft. Voor de kinderopvang is het ook makkelijk, want de speen is makkelijker te herkennen. Verder is een knuffel van zachte materialen is fijn voor een kindje. Het geeft een vertrouwd gevoel om één knuffel altijd bij zich te hebben.

Verder kijken

Als je baby eenmaal wat verder weg kan kijken en handcontrole begint te krijgen zijn speeltjes als een rammelaar, een mobiel of een wiegenspanner heel leuk. Deze speeltjes kan je kind aanraken en vasthouden. Wanneer er ook nog leuke geluidjes uitkomen zal het je kind stimuleren om meer te gaan bewegen en nog een keer naar het speeltje te reiken.

Lekker liggen spelen

Als je zwanger bent wil je natuurlijk gaan kijken naar een goede box. Dit is niet er eerste wat je nodig hebt, maar is wel een van de grotere aankopen. Misschien vinden de opa’s en oma’s het wel leuk om hier aan bij te dragen! Bij een box hoort ook een leuk boxkleed die je ook in de was kunt doen. Een speelkleed voor op de grond is ook handig om te kopen. Op deze site zit je voor het zoeken naar deze artikelen helemaal goed. Bekijk het assortiment en beslis wat jij wilt hebben.

bed
Moeder bouwt familiebed voor het hele gezin

Hét geboortekaartje van 2014

tankstation baby bevallen
Vrouw bevalt bij tankstation in Almelo

Sluiten