Maxi-Cosi

In een Maxi-Cosi kan je je baby veilig en comfortabel meenemen als je met de auto op pad gaat. Je kunt je baby al in huis in het autozitje plaatsen en zo meenemen naar de auto. Heb je een lange autorit voor de boeg? Een autozitje biedt niet veel bewegingsvrijheid. Controleer geregeld of je kindje nog goed ligt en goed kan ademen en zorg voor leuke speeltjes, zodat je baby zich kan vermaken.

[display_filter store=”49″][display_pages store=”49″][user_pages store=”49″][user_sort store=”49″]

[display_multi store=”49″]

[display_pages store=”49″][user_pages store=”49″]

De juiste maat

Voor baby’s tot 1 jaar is de kleinste maat Maxi-Cosi waarschijnlijk groot genoeg. Dit zitje kan baby’s tot 13 kilo tillen. Het zitje is te klein als je baby meer weegt, of als het hoofdje niet goed meer in de Maxi-Cosi past. Vaak staat ook de leeftijdsgroep genoemd, maar dit dient meer als indicatie. Voor rond de één jaar is een kinderzitje geschikt die gemaakt is voor kinderen tussen de 9 en 18 kilo. Een maat groter is geschikt voor een peuter tussen de 15 en 36 kilo.

Veiligheid gegarandeerd

Met je baby in de auto reizen is altijd een beetje spannend. De stoeltjes die je hier vindt, voldoen aan de Europese Veiligheidseisen. Maar zelf kan je ook maatregelen ondernemen, om je baby van alle mogelijke veiligheid te voorzien. Wanneer je een airbag hebt voor de bijrijder, plaats de Maxi-Cosi dan niet in de bijrijdersstoel. Bij een ongeluk zou de klap van de airbag te hard zijn voor je kindje. Zorg verder dat je kind achterwaarts vervoerd wordt en dat de ruimte tussen de gordels van het autozitje en de baby niet meer dan twee centimeter is.

Verschillende soorten

In de Maxi-Cosi in de zomer? Neem een zonnekap om te bevestigen op het autozitje. Dit is niet alleen handig tegen de zon, maar maakt het ook iets donkerder in de autozitje, waardoor je baby nog makkelijker slaapt. Blijf altijd wel opletten of je kindje genoeg zuurstof heeft en het niet te warm wordt onder de kap. Autozitjes in hippe kleuren en met zachte stoffen aan de binnenkant, maken het voor jou nog leuker om naar je kindje te kijken. Wil je een zitje die er strak uitziet, of juist een zitje met lieve details?

Zelf gezond ijs maken in 2 minuten, zonder ijsmachine!

Baby’tje grijpt vinger van de dokter tijdens keizersnede

Zwangere blogger Betty: „De groeiende buik vond ik geweldig!”

Sluiten