Draagdoek

Lekker dicht bij papa of mama is het fijnste voor een baby. In een draagdoek kan je baby jouw nabijheid ruiken en voelen. Een poos lang zag je bijna niemand met draagdoeken op straat, maar de laatste jaren is de draagdoek weer terug van weggeweest. Breng of haal je je kind naar de oppas, of ga je op een zomerdag buiten wandelen? Als je weet hoe je de draagdoek moet bevestigen, is het erg handig om te gebruiken. Verschillende modellen, kleuren en patroontjes; de draagdoek is zeker niet saai!
[display_filter store=”50″][display_pages store=”50″][user_pages store=”50″][user_sort store=”50″]

[display_multi store=”50″]

[display_pages store=”50″][user_pages store=”50″]

Ergonomisch dragen

Een draagdoek moet zowel gezond zijn voor jou als voor je kindje. Door het juiste model of knooptechniek verdeel je het gewicht van je kindje over je hele bovenlichaam. Door het gewicht te verspreiden over de schouders, rug, borst en heupen heb je het minste last van je baby en krijg je geen pijnlijke spieren. Ook je babytje zal lekker zitten in de draagdoeken die je hier vindt. Je kindje zit in een heel natuurlijke houding met een bol ruggetje, de knieen hoog en de billen laag.

De beste materialen

Draagdoeken bestaan er in verschillende stoffen. Een rekbare stof sluit goed aan op het lichaam van jou en je baby en zit daardoor extra stevig. Dit geeft een geborgen gevoel, net zoals in de baarmoeder. Heb je een baby die veel spartelt? Dan zit het in een draagdoek van rekbare stof nog steeds veilig. Een draagdoek van geweven materiaal zal niet snel uitzakken en is daardoor langdurig te gebruiken. Een geweven doek wordt vooral gebruikt voor rugdragen.

Op de rug of op de buik

Of je je baby op je rug of op je buik draagt, licht aan je persoonlijke voorkeur. Met buikdragen kan je je baby beter in de gaten te houden, maar als je je baby op je rug draagt, kan je zelf makkelijker bewegen. Er is even wat oefening voor nodig om de doek op je juiste manier om te knopen, maar na een paar keer proberen wordt het steeds gemakkelijker. Na een poosje wil je niet meer zonder!

Filmpje: hierom krijgen mama’s nooit iets af

trijntje babyshower
Trijntje Oosterhuis verrast met babyshower

Zo kalmeer je een huilende baby in 4 stappen

Sluiten