Beschuit in aantocht | Week 29

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Ze is alweer een eind op weg! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 27 en week 28 en lees haar openhartige antwoorden op nieuwsgierige vragen :)

ik-week-29Belevenissen

Elke dag vind ik het lastiger worden: hoe blijf je er leuk en hip uitzien als je zwanger bent? Ik heb een hele hoop geleende kleren, waar ik heel erg blij mee ben! Maar het zijn niet m’n eigen kleren… Ik vind het leuk om er een beetje hip en verzorgd uit te zien, maar in die zwangerschapskleding voel ik me toch al snel een moeke. Een beetje degelijk en voorzichtig. Mijn gewone kleding past niet meer zo goed en ik heb ondertussen een selectie gemaakt van shirts waarvan ik het goed vind dat ze uitgerekt worden. Daarna gooi ik ze gewoon weg en koop ik een paar nieuwe. Deze shirts heb ik vaak al jaren, goede reden om ze eens te vervangen voor een paar frisse nieuwe.

Herkennen jullie dit? Dat je ‘s morgens onder de douche staat en denkt: vanavond heb ik een afspraak met iemand die ik niet zo vaak zie. Wat trek ik aan om er niet al te suf uit te zien? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een heel nieuwe (mini-)garderobe aan te schaffen. Maar dat is niet goedkoop en ik vind het ook jammer om zoveel geld uit te geven aan (zwangerchaps-)kleding. Want hoe lang draag je deze kleding? Hooguit een paar maanden. Ik denk dat het kiezen of delen is: er hip uitzien en er geld aan uitgeven, of minder hip en het motto ‘ons ben zunig’ meer tot zijn recht te laten komen. Ik denk dat ik toch probeer een compromis te maken ;-)

Lichamelijke dingetjes

Lengte baby: De lengte van de baby van kruin tot stuit is 26 cm, de totale lengte is 37 cm. Er komt dus nog maar zo’n 10 cm bij.
Gewicht baby: gemiddeld zijn ze nu ongeveer 1250 gram.
Afgelopen week zag ik een geboortekaartje voorbij komen van een jongetje met de volgende geboortegegevens: 30 cm en 1250 gram. Heel wat weekjes te vroeg dus. Op de voorkant stond een foto van het ventje met een slangetje in zijn kleine neusje. Ogen wagenwijd open. Zich bijna bewust van degene die de foto van hem maakte. Ik besefte het ineens meer en meer. De afmetingen van dit ventje, dat nu al geboren is.. Zo’n klein kindje bevindt zich dus ook in mijn lichaam…
Mijn gewicht: Bijna 10 extra, bovenop mijn normale gewicht. Tja…
Eten: Ik heb de laatste dagen ineens veel honger. Maar ik negeer het. Ik vind mezelf al bol genoeg geworden. En ik merk dat ik langzaam vocht begin vast te houden. Mijn vingers zijn wat dikker dan normaal.
Sporten: Vanmorgen kwam een collega vlak na mij binnen. Hij was op de fiets, dezelfde afstand die ik normaal gesproken fiets. En hij vertelde dat hij mensen omver had zien glijden vanwege de gladheid. Kijk, dat bedoel ik, deze zwangere vrouw kan maar beter niet meer dat hele eind fietsen.

Heb jij ook moeite met kleden: lees dan eens de gastblogs van de zwangere blogger Cindy, van Comeovertothedarkside.com. En check: 10 must have-zwangerschapsbasics.

>> Lees ook Ellens zwangerschapsdagboek van week 30.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*