Beschuit in aantocht | week 28

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Ze is alweer een eind op weg! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 26 en week 27 en lees haar openhartige antwoorden op nieuwsgierige vragen :)

ik-week 28Belevenissen

Mensen gaan me dingen vragen: ‘is de babykamer al af?’ ‘Heb je alle kleertjes al in huis?’ ‘Heb je je zorgverzekering al omgeboekt?’ ‘Heb je al kinderopvang geregeld?’ Geinig, op de meeste vragen antwoord ik ‘nee’. Niet dat we er niet over nadenken, maar ruimte voor een babykamer hebben we simpelweg niet. We hebben één slaapkamer en dat is die van ons. Daar kan het naar mijn idee best bij ‘gepropt’ worden. Zeg nou zelf: hoe groot is zo’n kindje. 50 cm? Hoe groot is dan dus het bedje? Precies! Geen twee meter in lengte zoals die van ons. Ik denk dat een co-sleeper een perfecte oplossing voor ons zou zijn. En dat is ergens nog wel makkelijk ook. Je hoeft niet na te denken over de kleur die je de kamer wilt geven. En: hoe groot zijn de kleertjes? Precies! Niet zo groot dat die kast even groot moet zijn als die van zijn/haar ouders. Toch? Vroeger paste men met z’n achten in een plaggenhut. Dus waarom wij nu niet met z’n drietjes op 60 m2. Ik zeg ‘kan best!’. Niet te moeilijk doen, denk ik.

En verder… kinderopvang. Dat is wel een puntje. Dat zal te maken hebben met het punt van ‘wanneer landt het dat ik een kindje krijg?’ Dat we ouders worden? Dat dit mijn hele leven zal omgooien. Nu denk ik eigenlijk alleen maar: ‘Help! Nee! Ik wil niet dat het veranderd’. Maar hé, ik heb een tijdbommetje bij me, dus ‘wen er maar aan’ is de remedie denk ik. Ok ok, hier is geen goede reden voor, kinderopvang moet geregeld gaan worden…

En een vraag die ook vaak aan me gesteld wordt: ‘gaat het goed’? Ik vind dat het goed gaat. Voor een zwangere voel ik me goed! Uiteraard heb ik ook zwangerschapskwaaltjes, maar dat hoort er gewoon bij. Je bent zwanger en dat heeft invloed. Maar ik voel me goed!

Lichamelijke dingetjes

Lengte baby: Van kruin tot stuit ongeveer 25 cm.
Gewicht baby: Een dikke kilo alweer. Waarschijnlijk al iets meer.
Mijn gewicht: 9 kg extra. Misschien ietsje meer. Ik weet het niet precies. Maar denk dat het wel prima is… Het verschilt enorm per dag hoe ik ermee bezig ben. Soms vind ik het verschrikkelijk. En soms kan ik oprecht denken: schijt. Het zal vast wel weer goed gaan komen.
Eten: Geen bijzonderheden. Misschien kan ik dit kopje elke week beter overslaan ;-) Ik heb geen dingen die ik graag wel of niet eet. Sinds een weekje eet ik trouwens weer gewoon havermout ‘s morgens en vind het niet meer vies zoals ik in het begin wel vond.
Sporten: Het word kouder en gladder buiten. Ik ben gestopt met fietsen heen en weer naar werk. Het wordt te ver, denk ik. In plaats daarvan loop ik veel naar afspraken en dingen in de buurt. 4 à 5 km lopen kan best. Goede schoenen aan en hop! En misschien ga ik dan nu ook wel een keer in de week een paar baantjes trekken ergens.

>> Lees ook Ellens belevenissen in week 29.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*