Beschuit in aantocht | Week 31

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Ze is alweer een eind op weg! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 29 en week 30 en lees haar openhartige antwoorden op nieuwsgierige vragen :)

ik-week-31Belevenissen

Afgelopen week had ik weer een controle bij de verloskundige. De spanning van de controles zijn er een beetje af. In het begin van m’n zwangerschap vond ik alles spannend, en realiseerde ik me na het zien van die koffieboon op het scherm pas weer waarom ik me zo beroerd voelde. Nu is het al bijna normaal dat ik m’n kindje elke dag voel. Ik vind de controles niet spannend meer, omdat ik er vanuit ga dat het hartje nog steeds klopt, aangezien ik ons kindje meer wel voel dan niet. Laatst vroeg iemand aan me of ik al een slaap-waakritme kon ontdekken bij het kindje. Euh neen, een wáákritme wel, namelijk altijd! Ik heb het idee dat dit exemplaar alleen maar wakker is. Af en toe een half uurtje voel ik even niets. Maar dan krijgt het bijvoorbeeld de hik en dat merk ik dan soms een half uur achter elkaar. Het hoofdje ligt al minstens drie weken naar beneden, dus de hik voelt fijn op mijn blaas.

Trappen kan het ook als de beste, vooral als ik net wil gaan slapen. Dan lijkt het alsof het een speeltje uit de kast heeft getrokken en er flink op los gespeeld wordt. Dan merk ik overigens wel dat het helpt om het knuffeltje met muziek aan te zetten en dat in de buurt van mijn buik te leggen. Dan is het snel weer rustig. Of wat ook kan, gewoon mijn handen op de plek van de bewegingen leggen. Helemaal als het weer eens het voetje vlak naast mijn navel naar buiten drukt. Dat kan zo hard zijn dat het mij bijna zeer doet. Gewoon zachtjes terugdrukken is dan de remedie. Dan krijg ik een kleine ‘aai’ aan de binnenkant van mijn buik terug en is de spanning die ik onder mijn buik voel weer weg.

Is dit dan het eerste contact dat je kan leggen met je kindje? Herkennen jullie dit babygedrag? Of is dit al een karaktertrekje? Ik merk wel dat ik het stiekem wel steeds gezelliger ga vinden, al die aanwezigheid in mijn buik. Dat is een eerlijke biecht ;-)

Lichamelijke dingetjes

Lengte baby: De lengte van de baby van kruin tot stuit is 28 cm, de totale lengte is 40 cm.
Gewicht baby: Ongeveer anderhalve kilo. Die gaat dus nog minstens verdubbelen in de eerst komende 9 weken… Hoeveel verder kan mijn huid nog rekken?
Mijn gewicht: 11,5 extra. Gemiddeld is tussen de 9,5 en 12 kg. Zie je? Ik zit wel aan de hoge kant van de gemiddelden… Ik mag me er geen zorgen meer over maken. Al blijft ’t per dag verschillen of dat me lukt of niet…
Eten: Heerlijk, de kerst komt eraan! Allemaal lekkere dingen in de aantocht. Gelukkig drukt die kleine lekker mijn maag plat, dus veel zal er niet in passen ;-) Dat zal me helpen om puntje ‘mijn gewicht’ volgende week niet schrikbarend omhoog te zien schieten.
Sporten: Het wandelen gaat goed, maar ik merk wel dat ik snel last krijg van mijn rechterheup. Of eigenlijk geen last maar pijn, last dekt eigenlijk de lading niet. Ik zal me er mentaal op voor moeten bereiden dat de laatste weken het zwembad toch vaker van binnen bekeken zal –moeten?- worden.

>> Lees verder: week 32.

>> Bekijk ook: nog nooit zag ik een baby zó duidelijk bewegen in de buik!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*