Eerlijke antwoorden van een zwangere vrouw

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen blogt elke week over haar zwangerschap. Lees hier de blog van week week 18 en week 19. Vorige week vertelde ze over haar ervaringen bij de verloskundige en deze week… mochten we haar nieuwsgierige vragen stellen!

Wat vind je het meest bijzonder aan je zwangerschap?
Zoals je wellicht al een beetje in de gaten hebt, als je mijn blogs een beetje volgt, ben ik het meest onder de indruk van het nieuwe leven dat zich in mij ontwikkelt. Ik vind het maar wat wonderlijk dat het op deze manier gecreëerd wordt. Je lichaam is ontzettend hard aan het werk. Soms zonder dat je er zelf erg in hebt, vormt zich een nieuwe persoonlijkheid die ontstaan is uit een combinatie van mijn genen en die van mijn vent. Jongens, wat is dát mooi gemaakt.

Wat was een hoogtepunt?
De echo’s. Daar wordt het voor mij zoveel meer tastbaar en minder abstract van. Gaaf om je kindje zo te zien bewegen en zelfs een duim in de mond te zien gaan! Ik krijg toch bijna de neiging om ertegen te gaan praten als je het zo op beeld ziet.

Wat wist je van tevoren niet over zwanger zijn en weet je nu wel?
Dat het voor jezelf echt een heel bijzonder iets is, wat je alleen echt weet als je zelf een zwangerschap hebt meegemaakt. (Sorry mannen….) Het gevoel en het zicht dat je buik beweegt…

Wat vond je tot nu toe het engst?
Eng? Niets. Spannend wel! De uitslag van de 20 wekenecho. Zoals te lezen in een vorige blog. En ik denk dat ik stiekem de bevalling straks ook wel een beetje spannend vindt.

Waar baal je van?interview ellen
Dat ik dik wordt en aankom. Ik vind het echt vervelend. Al weet ik dat het er gewoon bij hoort. Je lichaam krijgt ineens een hele andere vorm die je helemaal niet gewend bent. En de weegschaal die je omhoog ziet vliegen… Ik moet mezelf echt aldoor vertellen dat het niet erg is. En anderen daarbij ook geloof ik…

 Aan welk advies heb je tot nu toe veel gehad?
Dat je je niets moet aantrekken van alle goede adviezen die je krijgt en alle meningen over je buik langs je heen moet laten gaan. Er zijn echt zoveel mensen die er iets over te zeggen hebben of er iets van vinden!

Hoeveel geld heb je al uitgegeven en wat verwacht je nog?
Poeh, goeie vraag! Voor alleen het kindje? 15 euro voor een zwangerschapsbroek. 150 euro voor de kinderwagen, en ongeveer 30 euro voor de eerste zak met kledingstukjes. Gekocht met enorm veel korting ;-) Ik verwacht nog wel een paar 100€ extra uit te geven aan een bed, kleding en een box bijvoorbeeld. Maar ik denk dat het grote uitgeven pas echt begint op het moment dat het kindje er is. Luiers, zoogcompressen, wassen die extra gedraaid zullen worden. Geboortekaartjes. En ga zo maar door. Maar dat zien we dan wel weer.

Geniet je van je zwangerschap?
Lastig. Van sommige vrouwen hoor je dat ze op een roze wolk leven als ze zwanger zijn. Dat heb ik niet. Gelukkig niet, ik ben naar mijn idee redelijk nuchter. Maar ik vind het op de momenten dat ik er stil bij stil sta wel heel leuk. Als ik stil zit gaat het kindje meteen bewegen en dat is natuurlijk heel leuk om te voelen. Op die momenten geniet ik er wel van ja.

Hebben jullie al een naam? Hoe bedenk je zoiets?
We hebben nog geen naam, maar wel een longlist. Hoe je dat bedenkt? Gewoon een longlist maken van alle namen die als eerst in je opkomen, en ze dan weer een poosje aan de kant leggen. Een poosje later er weer bij pakken, de namen waar je niet warm van wordt verwijderen en eventuele nieuwe toevoegen. Maar hé, we hebben er nog 18 weken de tijd voor! Het hoeft nog niet duidelijk te zijn!

Welke site bezoek je het meest nu je zwanger bent?
Ik denk niet dat ik ineens ander surfgedrag heb. Ik zoek alleen voor de blogs elke keer de info over mijn zwangerschap op. Dat is het denk ik. Dus ik denk dat de site waar ik voor werk nog steeds met stip op 1 staat!

Welke vraag mis je nog?
Wat verandert er nu je zwanger bent?
Veel! Mijn lichaam, onze manier van nadenken over de toekomst en de invulling daarvan. De indeling van je huis. De indeling van je tijd. Je nachten veranderen nu al. Ik slaap al heel lang geen hele nacht meer door. De hoeveelheid waarmee je praat over kinderen en zwangerschap. Gespreksonderwerpen überhaupt met anderen. Het gaat in plaats van over het weer altijd even eerst over je zwangerschap.
Je hoort ineens bij de ‘club van zwangeren/moeders’. Zo kun je er nog veel meer van bedenken! Toch, mama’s en aantastende mama’s?

Welke zwangere vrouw wil er ook geïnterviewd worden? Mail ons op info@babyblog.nl, dan nemen we contact met je op!

Lees ook: blogger Betty over haar zwangerschap – “De groeiende buik vond ik geweldig!”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*