Beschuit in aantocht | Week 32

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Ze is alweer een eind op weg! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 30 en week 31 en lees haar openhartige antwoorden op nieuwsgierige vragen :)

ik-week-32Belevenissen

Het was weer tijd voor een controle. Ons kindje groeit goed. Ik groei gezellig mee. Mijn buik word rond, en steekt goed recht naar voren. Daar krijg ik ook regelmatig opmerkingen over. Net als de vraag of ik wel zeker weet dat het geen tweeling is. Juist ja… Er moeten nog een aantal dingen geregeld worden voordat onze kleine de grote wereld zal zien. Een wiegje hebben we ondertussen geleend. Mijn kerel heeft een mooie plank aan ons bed geschroefd en daar gaat de geleende co-sleeper aan vast. Of dit in de kleine ruimte die we hebben het meest ideaal is, dat blijft de vraag, maar dat zullen we tegen die tijd zien. Een bak met kleding kan ik lenen van mijn zus. Dat scheelt een hoop aan inkopen doen en vooral veel uitzoekwerk. Dat is naast vijf dagen werken en veel avondactiviteiten toch ook best lastig inplannen. Week 36 en 37 zullen daarom denk ik vooral in het thema staan van dingen kopen die nodig zijn, zodat ons kindje kan komen.

Even off the record: ik mag mezelf als gezegende zwangere bestempelen, bedacht ik gisteravond. Ik heb een kerel die goed voor me zorgt! En hij zorgt ook dat ons huis steeds meer babyklaar gemaakt wordt. Daarnaast lijkt ons kindje tot nu toe helemaal gezond en groeit het volgens curve. Niets om ons zorgen over te maken dus. Dat had ook anders gekund en dat mag best gezegd worden. Al snap ik dat de kleine spruit daar soms anders over denkt, want het plekje wat het nu bewoont is donker, zwart, nat, ok wel warm, en bovenal wordt het steeds krapper daar. Nog even volhouden kleintje, je ontwikkelt jezelf goed en daar mag je van mij mijn lichaam nog wel even voor in bruikleen hebben.

Lichamelijke dingetjes

Lengte baby: De lengte van kruin tot stuit is 29 cm, de totale lengte is 42 cm. Dat wil zeggen dat er in lengte niet heel veel meer bij zal komen de eerst komende tijd, maar dat het vooral in ponden zal groeien. Vet kweken! You go!
Gewicht baby: 1800 gram ongeveer. Dikzakje… Oh nee, dat is nog steeds niet heel veel he? Groeien baby! Groei! Je hebt nog 7 weekjes om lekker chubby te worden (al hoop ik dat je ietsje eerder komt).
Mijn gewicht: + 12. Netjes bovenaan de gemiddelde curve. Tja…
Eten: Soms stinken warme pannen met boter ineens weer. Maar zo erg als in het begin is het niet geweest. Ik eet gewoon waar ik zin in heb en heb geen last van maagzuur. Nog een reden om dit een gezegende zwangerschap te noemen.
Sporten: Lopen gaat ook niet meer zo makkelijk. Ik heb wat last van scheefstand en dat in combinatie met een weker wordend skelet = pijn. Moet ik dan toch echt gaan geloven aan het zwembad?

Ik denk dat ik eruit ben, ik vervang de laatste 2 kopjes deze laatste weken voor ‘slapen’ En wellicht bedenk ik er nog een tweede bij, of hebben jullie daarvoor nog een mooie?

>> Lees verder: week 33 van haar zwangerschap.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*