Beschuit in aantocht | Week 30

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Ze is alweer een eind op weg! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over  week 28 en week 29 en lees haar openhartige antwoorden op nieuwsgierige vragen :)

Belevenissen –een beetje anders-

ik-week-30-01Lieve mama,

– tenminste ik denk dat ik je lief vind, want je zorgt zo goed voor mij-. Je let immers op wat je eet, hoeveel je eet en wanneer je eet. Je drinkt geen alcohol en let goed op dat vlees goed gaar is en dat je geen rauwe dierlijke producten eet. En dat doe je allemaal omdat je wilt dat ik gezond geboren zal worden.

Al ruim 30 weken zit ik in jouw buik. En ik vind het daar heel fijn. Lekker warm. Jij zegt soms wel eens dat ik je in de weg zit, maar daar kan ik natuurlijk niks aan doen. Ik groei, dat gaat gewoon. Maar daar ben je ook blij mee, zeg je. Nu word jij, lieve mama, steeds boller. Je buik gaat uitpuilen. Ook ik hoorde die mevrouw in de winkel laatst ineens een opmerking maken: ‘oh wat een mooie buik, je bent zwanger’ zei ze. Jij reageerde met een lach, omdat je een beetje overdonderd was. Ik was trots maar ben nog te klein om tegen die mevrouw terug te zeggen: ‘En ik mag er in groeien, zij is mijn moeder!’

Lieve mama, ik ben blij dat je dit voor me doet en dat je zo goed voor me zorgt. Daarom maak ik me ook helemaal geen zorgen over straks als ik geboren ben. Dan zal jij, samen met mijn papa, vast heel goed voor me zorgen en dat laat ik ook graag door jullie doen.

Maar eerst blijf ik nog een paar weekjes zitten waar ik zit, zodat ik groter en sterker word en jullie je geen zorgen hoeven te maken over mij. Maar mama? Ik wil je nog wat vragen: wil je wel rustig aan blijven doen? Wil je wel goed op jezelf blijven letten, nu gaat het zwaar worden voor je ;-)

Liefs van jouw eigen kleintje. En een hele dikke kus voor papa.

Lichamelijke dingetjes

Lengte baby: De lengte van de baby is van kruin tot stuit is 27 cm, de totale lengte is 38 cm
Gewicht baby: Ongeveer 1360 gram
Mijn gewicht: 11 extra… Kom ik echt nog steeds ongeveer een kilo per week aan? Wat vind ik dit moeilijk zeg! Het liefst zou ik nu stoppen met aankomen, maar dat zal vast niet gaan…
Eten: Ik eet gewoon wat ik normaal eet. Ik heb nog steeds geen rariteiten als het om eten gaat en dat gaat ook niet meer komen, denk ik.
Sporten: Ik wandel, rondjes van ongeveer 3 kwartier. Het liefst dagelijks. Maar dat red ik natuurlijk niet altijd, omdat ik ’s avonds ook wel eens afspraken hebt. Dan ga ik waar mogelijk lopend terug. Och, ik moet gewoon een beetje beweging houden. Lui ben ik nog niet, denk ik.

>> Lees verder naar week 31.

>> Bekijk ook dit filmpje: de zwangerschap in prachtig in beeld gebracht door papa. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*