Beschuit in aantocht | week 27

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Ze is alweer een eind op weg! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 25 en week 26 en lees haar openhartige antwoorden op nieuwsgierige vragen :)

Belevenissen

ik-week 27Het is officieel: het derde trimester. Het is begonnen, alweer het laatste –ja, laatste(!)- gedeelte van de zwangerschap. Afgelopen week had ik een goede week. Ik voelde me goed, het bewegen ging goed! Eten smaakte me normaal. Als mensen me vragen hoe het gaat heb ik ook maar 1 antwoord: ‘het gaat goed’! Alleen slapen gaf wat problemen, maar moe ben ik niet echt. Afgelopen week had ik een paar nachten dat ik telkens wakker werd als ik me moest omkeren en mijn rug daarbij pijn deed. Midden in de nacht bedacht ik me dat ik wel eens wat gehoord of gelezen had van een kussen. En dus ben ik naar beneden gewandeld en een kussen van de bank geplukt. Een gedeelte tussen mijn benen en een gedeelte onder mijn buik. En slapen dat ik deed! En geen pijn meer in mijn rug. Heerlijk!

Voedingskussen is the keyword

Alleen is dit kussen nog wat groot. Een voedingskussen aanschaffen dan maar? Ik wil straks toch borstvoeding gaan geven, dus zo’n ding is dan best handig. Google is my friend, ‘voedingskussen’ is the keyword. Zoekresultaten: Ohja.., dat is waar ook, de wereld van de babyartikelen is ongeveer net zo groot als alle boeken die ooit geschreven zijn. Kleur, formaat, vulling, soort stof en ga zo maar door. Er is van alles wat. Er is van alles veel te veel… Ik zie door de bomen al snel het bos niet meer. Misschien moet ik wat mensen in mijn omgeving vragen wat zij fijn vonden of waarom ze gekozen hebben voor juist een bepaald kussen. Te beginnen bij jullie. Hebben jullie ervaringen met kussens? Ik laat me graag inspireren.

Lichamelijke dingetjes

Lengte baby: van kruin tot stuit 24 cm. Totale lengte 34 cm. Is dat niet ongeveer zo groot als een een pop die kinderen vaak bij zich hebben? Maar dit is een gemiddelde, die van ons kan langer of korter zijn. Geen idee.

Gewicht baby: Ongeveer een kilo. Een lekker pak suiker. Mijn buik word zwaarder aan de voorkant. Ik draag het volgens de verloskundige ook erg naar voren. Kunnen we zeggen dat ik een puntbuik heb? ;-)

Mijn gewicht: Ok, ik durf weer. ik ben niet aangekomen afgelopen week. Sterker nog, ik ben wat afgevallen. Maar dat onbewust. Echt waar! Ik zit nu in totaal op 8,5 kilo. En las deze week op internet iets van een gewichtsconsulente. Eerst werd ik er bang van gemaakt omdat ik dacht: shit, ik ben al veel te zwaar, nu al. Maar toen las ik het volgende: In de eerste paar weken (0-12 à 15) kom je niet tot nauwelijks aan. Misschien een kilo of 3. Dan tussen week 15 en 30 ongeveer 6 kilo. En in het laatste stadium komt er ongeveer nog 3 bij. In de laatste 10 weken dus. Dat wist ik niet, ik dacht dat het meeste gewicht aan het einde zou komen. Jongens, wat stelde dat me gerust. Dan zit ik heel netjes met mijn gewicht. Kon niet iemand me dat eerder vertellen? –Grijns-

Eten: Tja, sorry dames, maar ik heb geen cravings. Nog steeds niet. Mijn behoefte aan suiker neemt af, gelukkig, dan is het gevecht minder groot. Maar ik heb niets wat ik liever niet of wel eet…

Sporten: Ik fiets twee keer in de week heen en weer, al gaat de buik nu wel wat meer in de weg zitten. Ik fiets volgens vriendinnen lekker wijdbeens. Ach nou en! Doe het Youtube-sportfilmpje nog steeds thuis. En dat gaat goed. En ik wandel soms een eindje. Ik ben geen fanatieke sporter, maar dit lijkt me voldoende voor iemand die bijna 30 weken zwanger is.

Ik mag me gelukkig prijzen met een, naar mijn idee, redelijk makkelijke zwangerschap!

>> Lees ook: Ellens 28e week.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*