Zo zorg jij ervoor dat je jezelf niet uit het oog verliest

tijd voor jezelf als mama

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Negen maanden lang draag je je kindje bij je. Je voedt het, laat het groeien. Je geeft je kleintje een veilige plek. Je lichaam verandert en zo ook je hele leven! Maar na de zwangerschap begint het echte werk pas…

Zorg goed voor jezelf, mama’s!

Als (nieuwbakken) moeder verdien je het om zo nu en dan in de watten gelegd te worden en tijd voor jezelf te nemen. Daarom zijn hier een paar tips hoe jij jezelf niet uit het oog verliest!

1. Voel je niet schuldig!

Wanneer je even iets voor jezelf doet, hoef je je niet schuldig te voelen. Het is oké om soms even egoïstisch te zijn en tijd voor JOU te nemen.

2. Stap uit de dagelijkse sleur

Begin de dag met tijd voor jezelf. Pak een kop thee, een tijdschrift en plof eventjes neer op de bank. Wanneer dit in de ochtend lastig is (door kinderen, werk, ed.), doe dit dan in de avond. Stap uit het ‘rennen, vliegen en weer doorgaan’, en neem even een momentje voor jezelf.

3. Online is fijn!

Op internet is tegenwoordig alles verkrijgbaar en alles is snel geregeld. Dat is voor moeders natuurlijk heel prettig! Doe je boodschappen online, houd je agenda bij en koop een cadeautje voor je jarige vriendinnen online. Leuke tip: kijk eens op //www.cadeautjes.nl/verjaardagscadeau/voor-haar voor toffe cadeaus!

Lees ook: Doe jezelf een plezier en doe dit ene ding na je bevalling

4. Zorg voor een goede balans in je agenda

Over agenda gesproken: deze stroomt gemakkelijk vol, dus let op welke afspraken je maakt. Door te zorgen dat je agenda niet te vol komt te staan, kun je makkelijker tijd inplannen voor jezelf. Wat ook kan helpen, is om tijd voor jezelf ook echt in je agenda te zetten. Zo staat jouw momentje vast en kunnen daar geen afspraken meer overheen gepland worden.

5. Praat met mede-moeders

Andere moeders maken hetzelfde mee als jij en zullen een heleboel tips hebben over hoe jij tijd kunt inplannen voor jezelf. Heb je nog prangende vragen over het moederschap? Ook daarvoor ben je bij het goede adres bij andere moeders. Leerzaam en ook nog eens gezellig!

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*