Beschuit in aantocht | Week 17

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 14week 15 en week 16.

ik-week 17Belevenissen

Een aantal weken geleden belde één van mijn broers me op. Ik stond in een winkel en nam op. Mijn broer was op een rommelmarkt en vroeg of wij ook nog een kinderwagen wilden. Eeuuuhhmmm… Nou ja, kijk, die hebben we op termijn uiteraard wel nodig. Maar daar heb ik nu natuurlijk nog helemaal niet over nagedacht. “Wat voor eentje is het?” vroeg ik hem. En met dat hij antwoord geeft ben ik het merk alweer vergeten. Ik weet niets van kinderwagens en merken, het is bijna een domme vraag van mij. Als ik de winkel uit ben, bel ik mijn kerel even om met hem te overleggen. Hij reageert precies zoals ik: “Weet ik veel, is hij nog goed?”  Mijn broer heeft al twee kinderen en zal dus wel weten wat goed spul is en wat niet, dus ik laat de keus aan hem. Als hij vindt dat het een goed ding is voor een redelijke prijs dan moet hij hem maar meenemen. Goed, uiteindelijk bel ik mijn broer weer.  Hij vertelde me dat hij de kinderwagen ondertussen zelf al gekocht had, misschien wilden ze ‘m zelf wel houden, en dan zouden wij hun oude mogen. Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk hebben wij toch deze van hen gekregen, omdat een opzetstuk van hun eigen merk kinderwagen niet op deze kinderwagen paste. Dat levert ons een heel groot bijkomend voordeel op: we hoeven niet meer na te denken over deze moeilijke keuze. Is het niet net als een auto kopen? Zoveel keus, waardoor een lange oriëntatie nodig is?

We wonen in een huis van ongeveer 60m2, niet heel groot, met weinig bergruimte. Waar laten wij het kinderwagen-onderstel, een wagenbak, een Maxi Cosi plus onderdeel wat er daarna op moet? Uiteindelijk hebben we besloten om het onderstel en de Maxi Cosi alvast onze kant op te halen. De rest ligt nog elders in het land bij mijn broer op zolder. We moeten ruimte gaan maken voor die kleine… Bed, box, kinderwagen, kleding: het moet er allemaal bij gepropt worden… Ik denk dat we deze week extra vuilniszakken in huis gaan halen ;-) Tijd om op te ruimen dus.

Hadden jullie dit ook? Of hebben gezinnen met ruimte zat minder de noodzaak om ruimte te creëren?

Lichamelijk dingetjes

Gewicht baby: 100 gram

Lengte baby: van kruin tot stuit 11-12 cm

Mijn gewicht: 3 kilo extra!

De uitdrukking “dat kind groeit als kool” vind ik nu eerder bij mezelf passen in plaats van bij m’n kind… Ik schrik er bijna van, zo hard gaat het ineens.

Eten: die bodemloze put bestaat nog steeds… Ik heb het idee dat ik de hele tijd wel kan eten. Verstandelijk gezien doe ik dat maar niet, maar er kan altijd wel iets in. Geen specifieke dingen. Zou dat nu wel zo moeten zijn? Dat je heel erg trek krijgt in speciale dingen?

Sporten: na 2 weken niet gefietst te hebben vond ik het weer mooi geweest. Dat luie achterwerk moet de fiets maar weer eens op. En dus ben ik alweer paar dagen flink aan het bewegen. De auto staat op de parkeerplaats.

Bekijk dit hilarische filmpje: dingen die nieuwe mama’s zeggen :)

2 Comments

  1. 1

    Wij hebben een hoop ruimte, maar voornamelijk op verkeerde plekken. Zo hebben we de wandelwagen half onder de trap, half in de weg… maar ja, om die nu op zolder te laten staan? Voor baby er was deden we dat wel, maar nu gebruik ik hem bijna elke dag.

  2. 2

    Kostelijk, wat kun jij mooi schrijven over je zwangerschap en aanverwante zaken. Wij blijven je blog zeker volgen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*