Beschuit in aantocht | Week 19

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Ze is al op de helft! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 16 en week 17 en week 18.

ik-week 19Belevenissen

Zoals ik de vorige keer vertelde, hadden we de 20 wekenecho afgelopen week. Die is goed gegaan, maar daarover zal ik later nog een uitgebreide blog schrijven.

Ik ga de baby steeds meer voelen. Heel duidelijk. Zo zat ‘ie gisteren in mijn blaas te schoppen… Ik vraag me af vanaf wanneer het opvoeden van start gaat… ;) Als ik naar mijn blote buik kijk en ik heb geduld, zie je soms echt een beweging. Heel duidelijk. Mijn buik beweegt! Hoe raar is dat! (Zeer) langzaam maar zeker gaat het meer en meer landen: er zit nieuw leven in mijn lichaam. Hoewel ik dat nog steeds niet helemaal besef. Het wil maar niet doordringen in mijn gevoel, denk ik. Kan niet iemand mijn gevoel even open maken en het besef erin stoppen? Ik kan me voorstellen dat het straks nog wel eens heel erg overweldigend kan worden op het moment dat het geboren wordt… Of is dit gevoel heel herkenbaar voor jullie en komt ’t met een beetje geduld vanzelf?

We zijn al op de helft, bedacht ik me vanmorgen. Vandaag precies 20 weken. En als het eerder komt zijn we zelfs al over de helft. Wat vliegt de tijd! Dat kleintje is zich nergens van bewust en groeit rustig door in mijn buik. Er ontwikkelt zich nieuw leven in mijn lichaam. Soms als ik er heel even bewust over nadenk is dat toch echt een wonder dat het op deze manier kan en gaat! Alles moet kloppen, elk stapje moet goed gaan om uiteindelijk een gezond nieuw mensje geboren te zien worden. Hoe bijzonder is het, dat dit proces zo vaak goed gaat?

Lichamelijke dingetjes

Gewicht baby
Ongeveer 200 gram. Echt? Is dat niet al veel meer? Ik kan me voorstellen dat dit al veel meer zou kunnen of moeten zijn…

Lengte baby
Van kruin tot stuit 13-15 cm

Mijn gewicht
Vier en een halve kilo extra. Eerlijk? Ik ben opgelucht dat er deze week niet (net als vorige weken) weer een hele kilo bij is… Ik voel me echt een papzak. Hoe moet dat jongens? Ik ga echt nog veel dikker worden.

Eten
Ik heb het lang niet gehad, maar alles stinkt weer. De pan, het kastje waar de thee in staat. Alles stinkt en alle geuren worden ineens weer zo veel sterker. Ik ruik alles 78 keer zo sterk als anderen geloof ik…

Sporten
Het fietsen wordt steeds zwaarder. Ik heb een fiets waarbij ik vrij ver voorover gebogen zit. Ik heb als ik de fiets op spring vanaf minuut 3 het idee dat ik héél, maar dan ook heel erg nodig naar de wc moet. Maar als ik dan na drie kwartier van de fiets afstap en naar de wc kan, komt er niets…

Leuk om te lezen: hoe vaak komt je (baby)naam eigenlijk voor?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*