Beschuit in aantocht | Week 14

zwangerschapskleding kopen beschuit in aantocht

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. We worden elke week verblijd met een (nu nog wat onwennige) update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 1-7, week 8-12week 12 en week 13.

ik-week 14Belevenissen

Afgelopen week trok ik een broek uit de kast waarvan ik dacht: die heb ik al lang niet meer aan gehad. Ik moet bekennen dat de knoop nog dicht ging maar dat zou voor een hele dag niet comfortabel zitten.

Eén feit staat dus vast: ik groei… Alhoewel mensen die me niet kennen zich verbazen als ik zeg dat ik al bijna 15 weken verder ben omdat ze ‘nog niks zien’.

Goed, tijd voor zwangerschapskleding dus. Nu heb ik een schoonzusje met een heleboel zwangerschapskleding die ik van haar mag lenen. Twee zakken vol heb ik van haar meegenomen na een taartje te hebben gegeten om haar verjaardag te vieren. TWEE HELE ZAKKEN VOL! En ik heb niet eens alles meegenomen. Zij had het meeste gekregen vertelde ze en ik heb het geheim ondertussen in de gaten. De wereld van zwangerschapskleding gaat vooral over ruilhandel. Niks een hele nieuwe garderobe aanschaffen. Veel lenen en een beetje kopen. En ik denk dat ik me hieraan ook schuldig ga maken.

Okee, en nog een biecht: Ik vind dat ik nog best een poosje in mijn gewone kleren moet kunnen passen, dus ik trek het nog niet aan. Maar als de nood aan de vrouw is staat het wel paraat.

Morgen zullen we weer een bezoekje brengen aan de verloskundige. Dan zullen we horen of het hartje nog klopt. Ik ga ervan uit dat alles goed gaat maar toch is het stiekem best een piepklein, heel klein beetje spannend.

Lichamelijke dingetjes

Grootte baby: 10 à 11 cm volgens de statistieken. Is dat echt zo? Groeien ze zo hard? Dat is flink meer na vorige week.

Gewicht baby: ongeveer 90 gram. Dat is 30 gram meer dan vorige week. Ik ben me hardop aan het verbazen over de groei in één week.

Ik zoek deze gegevens nu wekelijks op en zonder deze blog te schrijven had ik dit allemaal niet geweten.

Mijn gewicht: Volgens de weegschaal ben ik nu toch echt officieel zwaarder: 700 gram ongeveer… Naja, dat zal wel goed zijn denk ik dan? Ik heb er geen verstand van. Zeggen jullie het eens. Vanaf wanneer kom je aan?

Eten: Het is vooral vervelend dat ik meer misselijk word van de geur van eten koken ‘s avonds. Het stinkt! Dit was een tijdje weg, maar het is weer terug.  Ik hoop dat het ook weer gaat…

Ik heb het idee dat ik meer en meer moeite krijg met bewegen. Ik kan best fietsen, maar wat kost het me nu telkens moeite.

Even googlen en ik kwam erachter:

“Je hebt steeds meer zuurstof nodig voor dezelfde prestatie waardoor je eerder buiten adem raakt. Hierdoor kan zelfs een goed getrainde atleet tijdens de zwangerschap niet dezelfde prestaties leveren als voor de zwangerschap.”

YES! Het is dus niet zo dat mijn conditie ineens mega de grond in zakt!

Lees hier het verslag van week 15.

Bekijk ook eens deze prachtige commercial over het moederschap (wij hielden het niet droog…).

Foto van zwangerschapskleding via Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*