Beschuit in aantocht | Week 15

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. We worden elke week verblijd met een (nu nog wat onwennige) update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 12week 13 en week 14.

ik-week 15Belevenissen

Zoals ik vorige week verteld ben ik afgelopen week naar de verloskundige geweest.

Het hartje klopte ongeveer met een gemiddelde van 150 per minuut. Dit is een prima snelheid. Wel apart, als een hartslag van een volwassene continu op die snelheid zou kloppen zou je een hartprobleem hebben…

Goed, ik was dus bij de verloskundige. Tijdens de intake werd mij gevraagd of ik mee wilde doen met de centeringpregnancy groep. Dit houdt in dat je met een groep zwangere vrouwen samen in een ruimte zit en praktische zaken bespreekt omtrent je zwangerschap en alles wat daar omheen gebeurt. Ik twijfelde enorm omdat ik geen zin had in een veredeld theekransje. Dat zou ik namelijk jammer vinden van mijn tijd en die tijd kan ik dan misschien wel anders of beter besteden.

Maar… ik ben er dus toch geweest omdat ik het toch eens wilde proberen. Bij binnenkomst meet je eerst zelf je bloeddruk en daarna kun je samen met je partner het hartje beluisteren. Hierna gingen de partners weg en bleven er 18 zwangere vrouwen over die allemaal rond dezelfde tijd zijn uitgerekend.

Ik heb het echt geprobeerd. Eerlijk waar. Maar ik vond het toch een beetje een veredeld theekransje… Bijvoorbeeld: voordat we aan een inhoudelijk gesprek met de groep dames konden beginnen gingen we eerst alle ‘regeltjes’ bespreken. En met 18 vrouwen plus verloskundigen ben je dan zo drie kwartier verder.

Ik vraag me nu af hoe nuttig deze groep gaat zijn. Ik bedoel, om een voorbeeld te geven, waarom zou je drie kwartier praten over wat de 20 weken echo inhoudt als je dit ook even kan googlen?

Maar misschien zie ik het helemaal mis en mis ik de essentie van die verhaal? Wat vinden jullie?  Heeft 1 van jullie, beste lezers, hier ervaring mee? Moet ik hiermee doorgaan of is het eigenlijk jammer van mijn kostbare tijd?

Lichamelijke dingetjes

Grootte baby: mijn bronnen spreken elkaar tegen… er zijn veel verschillende informatiebronnen over de groei van een baby. Hij zou zo ineens veel kleiner zijn dan vorige week, maar dat lijkt me bijzonder.

Gewicht baby: Ook hier geldt de rare regel van verschillende informatieverstrekkers. Maar duidelijk zal zijn dat het nog lang geen dikke poemel is.

Mijn gewicht: Ik ben in totaal ongeveer een kilo aangekomen. Was dat vorige week niet ook zo? Dan gaat mijn groei niet heel hard. ;-) Al ben ik wel al 4 cm in buik omvang uitgerekt.

Eten: Ik heb nog steeds geen ding/iets wat ik graag elke dag eet. Wel merk ik dat ik veel trek heb en veel moet eten (okee, wil).  Ik moet er dus ook gewoon op letten dat ik mijn onverzadigbare put niet al te vol stop.

Sporten: tja, ik geef het toe. Het gaat me echt moeilijk af. Zo had ik gister veel buikpijn toen ik de 15 kilometer weer naar huis moest fietsen. En dus heb ik ondanks het mooie weer mijn trots aan de kant gezet en ben ik vandaag met de auto.

Als laatste: tips over het wel of niet meedoen aan het veredelde theekransje(lees centerinpregnancy groep) hoor ik graag van jullie!

Lees verder: het verslag van week 16 vind je hier.

Waarom eten we eigenlijk beschuit met muisjes? Coen en Sander van 3FM zochten het uit!

One comment

  1. 1

    De verschillende lengtes van je baby komt omdat sommige sites de lengte van kruin tot stuit vermelden en andere websites vermelden de totale lengte (kruin tot teen).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*