Beschuit in aantocht | Week 16

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 13, week 14 en week 15.

ik-week 16Belevenissen

Deze weken zullen we maar de ‘stille’ weken noemen. Ik heb minder last van zwangerschapsklachten, ik ben minder vaak uitgeput. En ik voel de baby nog niet bewegen, dus ik merk praktisch niets van m’n zwangerschap. Ergens is dat natuurlijk fijn omdat ik me daardoor goed voel, maar aan de andere kant kan ik me er soms wat onzeker door gaan voelen. De misselijkheid en de moeheid waren voor mij namelijk een graadmeter van dat de zwangerschap nog in volle gang was. Van welk gedeelte in mijn lichaam zou ik nu iets moeten merken? Dat is het idee toch? Dat je lijf zich vreemd gaat gedragen als je zwanger bent? Ik ga maar van het positieve uit en daarom vind ik dat het ‘gewoon’ goed gaat. De volgende controle is (pas) over twee weken. Dan zullen we horen of het hartje nog klopt.

Als ik vrouwen op straat zie lopen met jonge kinderen kan ik mezelf maar moeilijk inbeelden in die situatie. Ik zie mezelf bijvoorbeeld nog niet met een kleintje in een draagzak m’n dagelijkse boodschappen doen.  Of elke dag m’n kind(eren) naar school brengen. Ik kan het me nog niet voorstellen. De komende vijf maanden zal ik hard nodig hebben om me er mentaal goed op voor te bereiden dat ík straks die moeder ben. Misschien komt ‘dat gevoel’ vanzelf wel als ik het kind ga voelen en ik echt dik en rond word. Je ziet nu immers nog steeds niet zoveel aan me… Hoe is dat bij jullie? Wanneer werd het moedergevoel voor jullie ‘echt’?

Lichamelijke dingetjes

Grootte baby: lengte van kruin tot stuit is 108 – 116 mm
Gewicht baby: 80 gr (Ik ga één bron aanhouden en het valt mij nu op dat ‘hij’ ineens lichter is dan dat ik in week 14 had gezegd…)
Mijn gewicht: 2 kilo extra, soms iets meer, soms iets minder. Dat gaat ineens hard! En dat vind ik nog lastig ook. Terwijl ik weet dat m’n gewicht toe gaat nemen.
Eten: er is nog steeds geen specifieke trek geconstateerd. Ik eet naar mijn idee niet heel anders dan normaal. Al heb ik wel het gevoel dat ik een soort van bodemloze put ben. Na drie boterhammen heb ik nog steeds niet het idee dat ik iets in mijn maag heb zitten, maar verstandelijk gezien lijkt me dat gewoon genoeg voor een middagmaaltijd en stop ik dan met eten.
Sporten: Die 15 kilometer heen en weer naar mijn werk wordt toch ineens best een eind. Ik ben nu al een week met de auto. Misschien moet ik morgen maar weer eens een keertje gaan fietsen. Mits het niet regent natuurlijk ;-)

Jaa, alles wat Ellen in week 17 beleefde, lees je hier!

Bekijk ook: de leukste foto’s van kliederige kleintjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*