Beschuit in aantocht | Week 18

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. Ze gaat al richting de helft! We worden elke week verblijd met een update over haar buikstatus en verwante zaken :) Lees ook haar blogs over week 15, week 16 en week 17.

ik-week 18Belevenissen

Gisteravond was het weer zo ver: de centeringgroup. Het viel me alles mee dit keer, het heeft ergens ook wel wat. Ik mocht ook meteen langs bij de verloskundige. Mijn bloeddruk blijft laag, het hartje klopt. Die kunnen we weer afvinken. Donderdag zal spannend zijn, dan hebben we de 20 wekenecho gepland. Ik mocht dus in 1 week op controle én m’n echo krijgen.

Bescheiden buikje

Mensen die me kennen weten dat ik zwanger ben en dus dikker wordt. Afgelopen week werd me door een bekende, die ik niet vaak zie, gevraagd: ‘Hé, je bent wat aangekomen of niet?’ Met een beetje verbazing lukte het me toch om een gevatte opmerking te plaatsen: ‘Dat is maar goed ook! Vind je het niet wat plaatselijk?’ (met een subtiele handgebaar om mijn buik). ‘Ja, misschien wel’, zei hij met een groot vraagteken op zijn gezicht. Ik dacht ‘laat hem zelf de conclusie maar trekken’. En daar kwam ‘ie na een halve minuut: ‘Ben je zwanger?’ ‘Ja, ik ben zwanger’. Een vlaag van enthousiasme volgde. En een vraag die je zeldzaam krijgt van mannen: ‘Hoe ver ben je?’ En dus antwoordde ik: ‘Bijna op de helft, op een week en een paar dagen na’. Hier nam het gesprek na zijn eerste opmerking een bijzondere wending. ‘Huh, echt? Maar je hebt nog zo’n bescheiden buikje’ Och toch, dacht ik, arme jongen, eerst ben ik dikker geworden, en vervolgens vindt hij me te dun als hij weet hoelang ik zwanger ben…

Afblijven!

En dan nog een klein voorval, ook met een man (heel bijzonder die mannen). We hadden een gezamenlijke avond gehad met een aantal anderen. Toen we naar huis wilden vertrekken en ik mijn jas aantrok, aaide en veegde hij ineens over mijn buik heen. ‘Succes met de baby, hè?’ Euh, dankjewel, maar wil je wel van mijn buik afblijven? En hier ben ik serieus benieuwd naar, hebben jullie dit ook? Dat er ineens mensen aan je buik gaan zitten? Ik vind het een raar fenomeen, wat jullie?

Lichamelijke dingetjes

Gewicht baby: van kruin tot stuit 12,5 tot 14 cm.

Lengte baby: 150 gram Mijn baarmoeder bevindt zich ongeveer ter hoogte van mijn navel en daar voel ik af en toe ook een beweging. Ik voel het al een aantal weken bewegen, maar vond het aan het begin nog wat lastig om te zeggen of het mijn darmen waren of de baby. Nu wordt dit gevoel steeds sterker. Het is duidelijk mijn baby!

Mijn gewicht: 4 hele kilo’s!!! Oh oh… Het gaat ineens hard zeg! Dat is ongeveer elke week een hele kilo!

Eten: Ok, ik zal het biechten, ik hoor het mezelf vaak zeggen. “Ik heb zin in pannenkoeken”. Maar eet ze niet zo vaak als dat ik het er over heb.

Sporten: Ik heb een mooie balans gevonden. Ik fiets als ik me goed voel. En ook als ik me net niet helemaal goed voel. Maar als dat niet zo is ga ik gewoon met de auto. En ik doe dat steeds makkelijker. Mijn schuldgevoel neemt af! YES!

Het vervolg lees je hier: week 19.

Lees ook: Oh my, wat hebben wij een respect voor deze prachtige vrouw, 37 weken zwanger van een tweeling. Ze maakte 2 prachtige voor- en na-foto’s.

One comment

  1. 1

    Hallo Ellen, Ik zelf ben 35 weken in verwachting van ons eerste kindje. Bij mij heeft het even geduurd tot kennissen of (ja echt) wild vreemde aan mijn buik zaten. Vanaf week 30 ben ik zichtbaar zwanger en opeens lijkt het of mijn buik maatschappelijk bezit is geworden. Ik vind het alles behalve prettig dat ik word betast door anderen en dat laat ik dan ook, soms iets tactloos weten. Met opmerkingen zoals zwanger bedankt ik ben gewoon wat opgeblazen of ik zit toch ook niet aan uw schattige oren?? Mensen schrikken hier van af en lijken hier weinig begrip voor te hebben. Blijf aangeven wat je wel en niet prettig vind. Het is en blijft jouw buik! Succes bij de 20 weken echo. Genieten is het! Groetjes Michella

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*