Leuke wateractiviteiten voor de zomer

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wanneer het warm weer wordt, is het voor kinderen leuk om met water te spelen. Hier vindt je inspiratie voor veilige waterspellen om met je jonge peuter te doen.

Spelletjes met water voor je peuter

 • Schatgraven in bevroren water

Vul een emmer met klein speelgoed en andere kleine dingen zoals een touwtje, een zuurtje, een knoop of een takje. Vul de emmer daarna met ijsblokjes en eventueel wat zand als opvulling. Hierna kan je peuter schatzoeken in de ijsemmer.

 • Buitendouche

peuter water spelletjes zomerMaak je eigen douche door de tuinslang met sproeikop aan te sluiten en ergens overheen te hangen. Misschien heb je wel een staande kapstok die je voor de gelegenheid buiten kunt zetten. Of hang de tuinslang over de tuinstoel.

 • Zeepbaan

Met een plastic zeil, wat zeep en water maak je een hele leuke zeepbaan waarbij je peuter lekker kan glijden en kliederen. Denk eraan dat je kind badkleding aandoet, of kleding die vies mag worden.

 • Spel met waterballonnetjeswaterballon peuter water spelletjes zomer

Koop waterballonnen en vul deze met water. Doe er niet te veel water in, zodat je de ballonnetjes niet direct knappen. Zo kan je peuter er nog een tijdje mee spelen, voor de ballon kapot gaat. Zo houd je het spannend.

 • Tuinsoep maken

Verzamel met je kind bloemetjes, gras en en ander natuurproducten die hij of zij in een pan of emmer kan doen. Met water erbij wordt dit een echte tuinsoep.

 • Spelen met badletters/cijfers

Je kent ze wel: de badletters. Maar nu het lekker weer is, kan je deze ook buiten gebruiken. Laat je peuter met een kwast het raam nat maken en de badletters of badfiguurtjes erop plakken.

 • Badje voor de pop

Speciaal leuk voor meisjes: een badje maken voor de pop. Met een handdoek erbij is het net echt!

Lees verder: recept voor goede bellenblaas voor mega-bellen.

 • Autowasstraat maken

En dit is leuk voor jongetjes die van auto’s houden: maak modder, laat je kind daar autootjes doorheen rijden en maak een bak met schuin en een oude vaatborstel of tandenborstel om de autootjes weer schoon te maken.

 • Waterschilderen

Regel een of meerdere kwasten, een bakje met water en laat je kindje lekker schilderen op de tegels. Eenvoudig, maar succes gegarandeerd.

 • ‘Helpen’ met de was

Ben jij iemand die de was buiten hangt? Laat je peuter een eigen was doen. Met een emmer met water, een stapel washandjes of vaatdoekjes en knijpers kan een kind de was doen.

 • Regen makenpeuter water spelletjes zomer

Maak regen met een emmer water en een vergiet, gieter of zandbad zeefje. Je peuter zal het fascinerend vinden om de druppels uit het bakje te zien komen. Je kunt je kind laten helpen met de bloemetjes water laten geven.

Lees ook: de leukste kuntsel-ideeën voor Pasen.

One comment

 1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*