Hoe vaak komt je naam voor?

hoe vaak komt je babynaam naam voor

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

We horen het tegenwoordig best vaak: ouders die er bewust voor kiezen om hun kind een naam te geven die niet in de top 20 van populairste namen staan. Anderen gaan nog verder en kiezen een naam die nog bijna niet voorkomt. Zo bedacht de moeder van Vajèn haar dochters naam zelf. Deze naam kwam tot 2008 eigenlijk nooit voor, en daarna heel sporadisch, totdat Vajèn in 2012 meedeed aan The Voice Kids. Vanuit het niets kregen toen zo’n 400 meisjes deze voornaam! Vajèn werd zelfs geïnterviewd over de populariteit van haar naam.

geboortekaartje jongen sterretjes sloophout tag label

Populaire babynamen

Waar ouders kiezen voor een naam die niet vaak voorkomt, zijn er ook veel ouders die gaan voor een populaire naam voor hun kind. Ieder jaar springen er een aantal namen uit die veel zijn gegeven. Natuurlijk zitten daar altijd een paar babynamen bij die nooit ‘uit de mode gaan’ en dus altijd terugkomen in de lijst met populairste namen. Deze vind je hieronder.

Jongensnamen

Daan
Noah
Sem
Lucas
Jesse
Finn
Milan
Max
Levi
Luuk
Liam

Meisjesnamen

Anna
Emma
Tess
Sophie
Julia
Zoë
Evi
Mila
Sara
Eva
Lotte

Hoe populair is je babynaam?

Onlangs werd de zoon van blogger Betty geboren. Zij koos voor de gave naam Nim, die ook bijna niet voorkomt. Hoe ze tot deze naam kwam? Ze las ‘m ergens in de reacties onder een blog! Hier vertelt ze er meer over. Als ik een bijzondere naam hoor, ben ik altijd erg benieuwd hoe vaak die naam voorkomt. Én natuurlijk wil ik weten hoe vaak de babynamen die ik bedenk, voorkomen. Het leuke is dat je dat kunt checken, in de Nederlandse voornamenbank. Ideaal dus om te kijken hoe populair de naam van je kindje (of je eigen naam!) is.

Check de populariteit van al je namen hier!

Ik zoek een babynaam!

Ben jij nog op zoek naar een geschikte babynaam? In onze zoekmachine vind je duizenden leuke, lieve en stoere namen voor jongens en meisjes. Je vindt er niet alleen de namen, maar ook de betekenis, populariteit en verschilde namenblogs.

P.S. Vind je bovenstaand geboortekaartje van Vajèn ook zo leuk? Hier kun je ‘m bestellen! En het kaartje van Nim vind je hier!

Lees ook: dit zijn de populairste voornamen in 2014 tot nu toe.

3 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*