Tips rondom de bevalling – van kraamverzorgenden

SAMSUNG CSC

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wekelijks schrijft kersverse mama Corinne over wat ze allemaal meemaakt in de wondere wereld van spuugdoeken, tummytubs, kolfapparaten en poepluiers… Deze week deel 1 uit de serie ‘Tips van de kraamverzorgende’.

Tips van de kraamverzorgende

Tijdens mijn zwangerschap las ik ze altijd met veel plezier: blogs met tips van andere moeders. Daar filterde ik dan uit wat me aansprak en die tips verzamelde ik in mijn telefoon. Zo kreeg ik een heel lijstje met spulletjes, leuke webwinkels en weetjes die andere moeders aanraadden. In mijn kraamtijd kwam daar nog een heel rijtje bij, want onze kraamverzorgende deelde haar wijsheid met ons en leerde ons allerlei handigheidjes. Ook zag ik op Facebook een oproepje om tips te delen, waar ik veel aan heb gehad. Dit alles deel ik graag met jullie, wie weet filter je er als zwangere vrouw of kersverse moeder wel wat nuttige weetjes uit! Ik heb zoveel dingen verzameld, dat ik ze heb opgedeeld in verschillende blogs. Deze week: tips rondom de bevalling.

Tips rondom de bevalling

* Zorg voor een paar (warme) sokken voor tijdens de bevalling

Want je krijgt snel koude voeten tijdens de bevalling, terwijl het juist belangrijk is dat je lekker warm bent. Koude voeten kunnen de weeën namelijk afzwakken. En warme voeten zorgen ervoor dat je (ietsje meer) ontspannen bent en dat is alleen maar bevorderend voor de bevalling.

* Maak van tevoren alvast een ziekenhuispasje aan

Als je hebt besloten dat je in het ziekenhuis/geboortehuis wilt bevallen, is het handig om van tevoren alvast een pasje aan te maken, dat scheelt een hoop geregel op het moment dat je daar juist geen zin in hebt. Trouwens, ook als je thuis wilt bevallen is het wel handig om alvast een pasje bij het ziekenhuis aan te maken – wist je dat zo’n 50% van de gewenste thuisbevallingen toch in het ziekenhuis eindigt? Je hoeft alleen maar een mailtje te sturen naar het secretariaat, that’s it.

* Zorg ervoor dat je ziekenhuistas helemaal gevuld klaar staat

‘Oh, tijdens de weeën heb ik nog wel tijd om m’n ziekenhuistas helemaal klaar te maken’, dacht ik tijdens m’n verlof. Boy, was I wrong… De weeën waren meteen superheftig en we moesten als een speer naar het ziekenhuis. Daarom een tip van mezelf: zorg dat je tas al helemaal gevuld klaarstaat. Hier lees je wat je er allemaal in kunt stoppen.

* Koop een maatbeker, bidon of waterpistooltje voor ‘down there’

Als je bevallen bent, kan plassen nogal eens pijn doen (zouden er pasbevallen vrouwen zijn die daar geen last van hebben?). Een maatbeker of bidon gevuld met lauw water kan dat prikken een beetje verminderen. Oh ja, onder de douche plassen verlicht ook.

Heb jij ook tips voor rondom de bevalling? Deel ze hieronder!

Nog meer babytips van kraamverzorgenden!

>> Deel 2: Tips voor in de kraamtijd

>> Deel 3: Tips bij zieke baby’s

>> Deel 4: Tips rondom badderen en verschonen

>> Deel 5: Algemene tips

Lees ook: 8 tips voor de kraamtijd.

One comment

  1. 1

    Ik had geen last van plassen na mijn bevalling! Ik dacht ik het water na moest spuiten vanwege de hygiëne en zodat je gewoon droog kon deppen en niet hoefde te vegen. Tot ik een verloskundige vroeg of ik dat moest blijven doen tot mijn hechtingen eruit waren, want ik vond het nogal een gedoe:p Bleek dat ik het al die tijd voor niets had gedaan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*