Handige tips van kraamverzorgenden

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wekelijks schrijft kersverse mama Corinne over wat ze allemaal meemaakt in de wondere wereld van spuugdoeken, tummytubs, kolfapparaten en poepluiers… Deze week het laatste deel uit de serie ‘Tips van de kraamverzorgende’.

Tips van de kraamverzorgende

Vandaag het allerlaatste deel van deze serie, waarin ik tips deel die ik en andere mama’s van de kraamverzorgende kreeg. Ik heb zelf ontzettend veel gehad aan deze tips en tips van mede-mama’s, dus ik ben errug benieuwd of jullie er ook blij mee zijn! De andere blogs met tips vind je trouwens onderaan dit artikel!

Algemene tips

* Leg een hydrofiel onder z’n hoofdje

Een hele fijne tip van de kraamverzorgende: leg in bed en in de kinderwagen een hydrofiel onder het hoofdje van je kindje. Als ‘ie dan ’s spuugt, hoef je (als het niet een hele berg is ;)) niet meteen z’n hele bed of kinderwagen te verschonen. Let op: bij een Aerosleep moet je dit niet doen – tenminste: dan ‘werkt’ de Aerosleep niet meer, als je begrijpt wat ik bedoel.

* Gebruik schilderstape om lakentjes vast te tapen

Ideaal: gebruik schilderstape om de te grote lakentjes van de wieg mee om te slaan en vast te tapen. Zo blijft alles op z’n plek!

* Slaapt je kindje onrustig: inbakeren

Zo zielig om te zien dat die kleintjes zichzelf constant wakker ‘slaan’. De oplossing: je kindje inbakeren. Zo voelen ze zich heerlijk geborgen. Je kunt dit met een grote doek doen, of bijvoorbeeld een Puckababy kopen, die hier speciaal voor gemaakt is.

* Maak een ‘troon’ van het voedingskussen

Al eerder vertelde ik hoe fan ik ben van het voedingskussen. En nu ontdekte ik nóg een fijne toepassing van dit kussen: je kunt er een troon van maken voor je baby! Vouw het kussen dubbel en doe er een hoes of deken overheen. In de kuil die dan ontstaat kan je kindje heerlijk liggen!

* Rust, Reinheid, Regelmaat, RELATIE

De allerrrrlaatste tip in deze serie: blijf oog houden voor je partner. De eerste drie ‘erren’ in dit rijtje (rust, reinheid, regelmaat) hoor je vaak zat, maar juist ook je relatie is superbelangrijk. Blijf ook vooral aandacht aan elkaar besteden!

Heb jij ook tips voor rondom de bevalling? Deel ze hieronder!

Nog meer babytips van kraamverzorgenden!

>> Deel 1: Tips rondom de bevalling

>> Deel 2: Tips voor in de kraamtijd

>> Deel 3: Tips bij zieke baby’s

>> Deel 4: Tips rondom badderen en verschonen

Lees ook: 8 tips voor de kraamtijd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*