Tips voor iemand die op het punt staat om te bevallen

tips bevalling overtijd

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

We vroegen jullie – de ervaringsdeskundigen- welke tips jullie zouden geven aan iemand die bijna gaat bevallen. Dit zijn de lieve tips die jullie gaven:

Farah: “Blijf bij je gevoel en geniet van de kennismaking met je nieuwe grote liefde!”

Kimberley: “Laat het over je heen komen en probeer er toch van te geniet het is zoon mooie bijzondere ervaring…. en ja, ik weet dat het pijn doet, ik heb er drie op de wereld gezet. Ik heb ze alle drie laten filmen door een vriendin (van bovenaf, niet zo recht van voren) en dat is zo mooi om terug te zien ♡”

Jacqueline: “Gewoon op je af laten komen.”

Melanie: “Succes, haha” :)

baby-99771Marchje deelt een mooie gedachte die je kracht kan geven: “Laat het gebeuren en luister vooral niet naar de horrorverhalen van anderen. Het komt zoals het komt en hou in gedachten dat de wee die net geweest is, nooit weer terug komt en je een stapje dichterbij de nieuwe liefde van je leven brengt!”

Germaine: “Rustig blijven, bij je gevoel blijven en goed naar de verloskundige luisteren.”

Hinke is lekker nuchter: “Niet druk maken..het komt er vanzelf uit.”

Melanie: “Rustig blijven, en het op je af laten komen. Bij iedereen is het anders. Wel goed luisteren naar de verloskundige en gyn. Nog bijna drie maandjes en dan moet ik voor de tweede keer. Het is mooi om het mee te maken, maar toch ben ik stiekem blij als het achter de rug is.”

Nika: “Ik dacht alleen maar: ‘straks kan ik mijn kleine mannetje ontmoeten…’ En 47 uur later was dat het helemaal waard! Focus! En blijf inderdaad rustig…”

Isabella Mennen: “Inderdaad goed luisteren naar de verloskundige/gynaecoloog. Rustig blijven. Het is zo weer over (bij mij na 26,5 uur pas, maar het was het waard) en dan heb je een prachtig nieuw leventje in je armen! En inmiddels uit ervaring durf ik mensen “succes” te wensen i.p.v. “sterkte” voor de bevalling. Het is zo’n prachtig moment en gevoel als je je kindje in je armen krijgt!”

Annechien: “Focus: voor je ’t weet is je mooiste bezit op de wereld.”

Liline en Amarins gaven een mooie afsluiter:

Liline: “Negeer alle tips die je van tevoren krijgt en luister goed naar de verloskundige/gyn, die weet wat op dat moment, in jouw situatie het beste is!”

Amarins: “Luister naar je verloskundige/verpleegkundige en laat alle andere tips los! Owh en onthoud dat een geboorteplan niet bestaat! Gevoel (en lichaam) geeft wel aan wat nodig is op dat moment. En daarna genieten.”

Lees ook dit leuke interview met een kraamverzorgster.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*