Tips voor in de kraamtijd – van kraamverzorgenden

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wekelijks schrijft kersverse mama Corinne over wat ze allemaal meemaakt in de wondere wereld van spuugdoeken, tummytubs, kolfapparaten en poepluiers… Deze week deel 2 uit de serie ‘Tips van de kraamverzorgende’.

Tips van de kraamverzorgende

Met dank aan mijn eigen lieve kraamverzorgende, m’n (schoon)moeder en een berg lezeressen op Facebook verzamelde ik een hele berg tips voor (aanstaande) kersverse moeders. Zo schreef ik de vorige keer over tips rondom de bevalling, en deze keer deel ik tips (waar ik zelf veel aan gehad heb) voor in de kraamtijd.

Tips voor in de kraamtijd

* Parkeervergunning

Woon je in een gebied met betaald parkeren? Wijzig dan het kenteken van je parkeervergunning tijdelijk in dat van de kraamhulp. Je kunt in de meeste gemeentes het kenteken van je parkeervergunning tijdelijk wijzigen. Als je dat wijzigt in het kenteken van je kraamhulp, scheelt dat een heleboel parkeerkosten. Vergeet dan niet je eigen auto tijdelijk buiten de betaald-parkeren-zone te parkeren.

* Een sportbeha tegen stuwing

Draag een sportbeha als je last hebt van stuwing. Een moeder schreef op Facebook: “Sportbeha’s kopen, een maatje kleiner en dag en nacht dragen tegen de stuwing. Echt heel fijn!!”

* Appelstroop tegen stuwing

Compressen van appelstroop (of jam) zorgen voor verlichting bij stuwing. Vul twee boterhamzakjes met appelstroop en leg dit in de vriezer. Appelstroop bevriest niet, blijft een beetje vloeibaar, maar wordt wel superkoud. Zo heb je vormbare borstcompressen die je (in een hydrofiel washandje) op je pijnlijke borsten kunt leggen. Schijnt ook goed te werken tegen pijn van de hechtingen…

* Nutrilon voor nood

Haal (bij borstvoeding) voor nood Nutrilonzakjes kunstvoeding in huis. Onder andere bij de Albert Heijn kun je zakjes kunstvoeding kopen. Soms moet je kindje namelijk even bijgevoed worden als je borstvoeding geeft. Je kunt dan wel zo’n groot pak kopen, maar soms is het maar 1 of 2 voedingen nodig. En aangezien je zo’n pak kunstvoeding maar een maand open kunt bewaren, is het zonde als je er dan maar 1 of 2 voedingen uithaalt. Zo’n zakje is dan goedkoper.

>> Als je aanvullingen hebt- laat ze dan hieronder weten en help zo andere mama’s!

Nog meer babytips van kraamverzorgenden!

>> Deel 1: Tips rondom de bevalling

>> Deel 3: Tips bij zieke baby’s

>> Deel 4: Tips rondom badderen en verschonen

Lees ook: tips rondom de bevalling

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*