Tips bij zieke baby’s – van kraamverzorgenden

zieke baby's

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Tweewekelijks schrijft kersverse mama Corinne over wat ze allemaal meemaakt in de wondere wereld van spuugdoeken, tummytubs, kolfapparaten en poepluiers… Deze week deel 3 uit de serie ‘Tips van de kraamverzorgende’.

Tips van de kraamverzorgende

Dit is misschien wel de meest waardevolle aflevering van ‘tips van de kraamverzorgende’, want: hoe vervelend is het als je kleintje ziek is of zich niet lekker voelt? Daarom is het superfijn om je zieke baby te helpen met een van deze tips – die écht werken, want de tips komen alleen maar van ervaringsdeskundigen.

Tips rondom ziekte en andere ongemakken van je baby

* Bij krampjes: rooibosthee

Heeft je baby krampjes? Drink rooibosthee. Venkelthee heeft de naam goed tegen krampjes te werken, maar als je daar te veel van drinkt als je borstvoeding geeft, schijnt het juist krampjes te veroorzaken… Rooibosthee daarentegen werkt top!

* Bij krampjes: de budha-houding

Bij darmkrampjes kun je de babyvoetjes en -handjes lekker dicht tegen elkaar op zijn/haar buik drukken. Helemaal opgevouwen voelen kindjes zich geborgen en kunnen ze ontspannen. Zo zaten ze tenslotte ook in de baarmoeder!

* Dustan Babytaal – herken het huiltje

Wat blijkt: er zijn vijf universele babyhuiltjes, met elk een speciale betekenis (honger, moe, enz.). Er bestaat zelfs een speciale app waarin deze huiltjes te horen zijn. Als je het specifieke huiltje herkent bij je kindje, kun je hem of haar sneller helpen. Een moeder schreef: “Wat hebben wij onze zoon goed begrepen. Denk mede daardoor een heel tevreden kind!!”

* Dé tip voor een boertje: heen en weer bewegen

Ik vind ’t zo lastig om m’n kindje over m’n schouder te gooien om een boertje te forceren. Daarom vond ik deze tip echt te gek, het werkt echt! Zet je kindje in de zithouding op schoot en beweeg ‘m langzaam naar voren en naar achter. Zo komt de lucht vrij. Gegarandeerd gaat je baby hiervan boeren!

* Zetpilletjes in huis

Haal alvast 60mg zetpilletjes voor baby’s in huis. Zul je net zien dat je kindje ziek wordt op het moment dat de drogist gesloten is… Zorg dus dat je van tevoren alvast kleine zetpilletjes in huis hebt.

* Baby aspirator bij verstopte neusjes

 ‘Koop de Otrivin Baby aspirator’, drukte onze kraamverzorgende ons op het hart. Hiermee kun je eenvoudig het slijm uit je baby’s neusje halen als hij of zij verkouden is. Het werkt veel beter dan zo’n neuspeertje en is z’n geld meer dan waard (’t is wel een duur dingetje namelijk). Te koop bij de Etos geloof ik. Wij waren er in ieder geval heel blij mee toen ons zoontje bijna niet kon drinken omdat z’n neusje zo verstopt zat!

* Billetjes bloot bij uitslag

Heeft je kindje last van luieruitslag? Leg ‘m dan eens een tijdje met z’n billetjes bloot. En daarbij kreeg ik van de kraamhulp de tip om ‘m dan op een van die overgebleven matjes uit het kraampakket te leggen: die heb je toch over en absorberen lekker. Als de matjes op zijn, kun je je kindje ook op een handdoek op het aankleedkussen leggen.
Wat ook als een tierelier schijnt te helpen tegen rode billetjes: maizena. Dit moet ik zelf nog uitvinden, maar ik hoop dat het werkt!

* Bij tandjes: brood in de vriezer

Deze tip vond ik op internet en heb ik nog niet kunnen testen. Als je kindje tandjes krijgt op het moment dat hij of zij brood mag, kun je een boterham in reepjes snijden en die in de vriezer leggen. Je kindje kan dan op het bevroren broodreepje sabbelen om de pijn te verlichten en hij of zij raakt dan en passant gewend aan de smaak van brood. Er zijn trouwens ook bijtringen die speciaal gemaakt zijn om in de vriezer te leggen.

>> Als je aanvullingen hebt- laat ze dan hieronder weten en help zo andere mama’s!

Nog meer babytips van kraamverzorgenden!

>> Deel 1: Tips rondom de bevalling

>> Deel 2: Tips voor in de kraamtijd

>> Deel 4: Tips rondom badderen en verschonen

>> Deel 5: Algemene tips

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*