Mamaupdate #1 – Mijn tips: onmisbaar rondom de bevalling

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het zit erop, ik ben bevallen! En gelukkig kan ik zeggen dat het me enorm is meegevallen. Eén ding weet ik wel: het gaat bij iedereen anders en iedereen ervaart het anders. Dat merkte ik al toen ik het artikel ‘Hoe voelen weeën‘ las – de antwoorden zijn zó enorm verschillend.

Ik had m’n best gedaan om me zo goed mogelijk voor te bereiden. Met allerlei mama’s besprak ik hun ervaringen en kreeg ik tips, ik las enorm veel blogs, ging op zwangerschapscursus en op yoga, huurde een geboorteTENS en ging naar de open dag van het ziekenhuis. En ik moet zeggen dat ik er daardoor best zelfverzekerd in ging. Maar ik weet van vriendinnen dat zij juist helemaal geen behoefte hebben om zich zo voor te bereiden en ervoor kiezen het over zich heen laten komen. En dat is natuurlijk ook helemaal prima!
Anyway, ik heb een lijstje opgesteld met dingen die voor mij onmisbaar waren rondom de bevalling. ’t Is natuurlijk een persoonlijk lijstje (en zo’n lijstje zal voor iedereen verschillend zijn), maar als je nog moet bevallen: doe er je voordeel mee. En als je al bent bevallen: is dit lijstje herkenbaar en mis je nog dingen?

Lees ook: Zwangerschapsupdate #28 Het geboortekaartje

Dit was voor mij onmisbaar rondom mijn bevalling:

– Mamablogs
Heerlijk vond ik dat, in mijn verlof artikelen lezen en video’s kijken van vrouwen die zwanger waren (geweest) en hun tips met mij deelden. Van hen leerde ik wat ik in mijn vluchttas kon stoppen, hoe zij hun bevalling ervoeren en kreeg ik tips voor leuke webshops.

– Een appgroep met ervaringsdeskundigen
In mijn verlof ben ik een appgroep begonnen met 2 vriendinnen die al minstens een jaar moeder zijn. En daar kan ik al m’n vragen kwijt. Ideaal!

– Een voedingskussen
Sowieso kun je dit item wat mij betreft meteen na de bevruchting aanschaffen ;) Echt, al mijn hele zwangerschap was ik blij met het voedingskussen (ideaal om mee te slapen als je zo’n dikke buik hebt), en nu tijdens het voeden ben ik elke keer weer dankbaar dat ik m’n kleintje lekker op dat kussen kan leggen en zo m’n handen vrij heb.

– Een flesje met rietje
Ik vond dit echt ideaal: tijdens m’n bevalling had ik zo’n dorst tussen de weeën door. Een collega had me getipt om bij de HEMA zo’n drinkfles voor peuters te kopen (zo eentje met een rietje erin). Ik had nog best een ‘volwassen’ model gevonden en tijdens de bevalling kwam ’t goed van pas. ’t Is namelijk veel handiger dan een gewoon flesje, aangezien ik op bed lag. En ook na de bevalling, tijdens het voeden bijvoorbeeld, werkt dit ideaal.

– Groot nachthemd
Ik heb de eerste dagen in m’n nachthemd gewoond. Ik zag dit op de lijstjes staan voor in de vluchtkoffer (‘groot hemd tot over je billen’) maar wist niet zo goed of ik ’t ging gebruiken en wat voor model dan handig was. Uiteindelijk vond ik bij de H&M een nachthemd met best wel losse brede bandjes (type basketbalshirt). Die droeg ik na de bevalling, ik kon erin slapen, maar ook heel makkelijk in voeden, en ik kon er prima mee over straat vanuit het ziekenhuis omdat ’t in een broek niet eens echt op een pyjama lijkt. Dus haal er zeker eentje in huis (en als je ‘m niet gebruikt kun je ‘m altijd nog terugbrengen).

nachthemd

– Onderbroek vriend
Deze tip kreeg ik van vlogger De Huismuts (echt een aanrader om haar video’s te bekijken!). Op alle lijstjes staat dat je voor na je bevalling grote onderbroeken nodig hebt (om de kraamverbanden in te kunnen stoppen…). Maar wat veeel handiger is: de boxers van je vriend! Die zitten lekker en hebben genoeg ruimte voor een verband. Dat scheelt ook weer: hoef jij niet naar de HEMA om oma-onderbroeken aan te schaffen :)

– Voedingstops H&M
En als laatste: voedingstops van de H&M. Op de een of andere manier raadt iedereen die ik ken speciaal de tops van H&M aan, en inderdaad, ze zijn ideaal. Dus wil je borstvoeding gaan geven, dan zou ik zorgen dat je een paar van deze tops klaar hebt liggen.

– Zwangerschapsmassage
Bonustip: een zwangerschapsmassage. Omdat ik dacht dat ik sowieso overtijd zou gaan, heb ik de massage best lang uitgesteld, tot 39+3 (ik beviel 2 dagen later…). Maar het was heerlijk om weer op m’n buik te kunnen liggen en even helemaal te ontspannen. Ideaal om zo de bevalling in te gaan. Ik had de massage kado gekregen, dus ben je nog op zoek naar een leuk kadootje voor je zwangere vriendin: geef haar een bon voor een massage!

Foto: Nienke van Denderen

Verder lezen? Hier vind je: mamaupdate #2 – 37x herkenbaar voor kersverse moeders.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*