Hoeveel kans heb jij op een tweeling?

tweelingen erfelijkheid

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Lijkt jou het ook zo leuk om een tweeling in huis het hebben lopen? De kans dat je van een tweeling bevalt, hangt van verschillende dingen af. Hier zie je het op een rijtje van welke factoren dat afhangt.

Erfelijkheid

Het vrijkomen van meerdere eitjes is iets wat in sommige families meer voorkomt dan in andere. Ben jij een van een tweeling, of heb je tweelingen in je familie, dan heb je dus meer kans om zelf een tweeling te krijgen.

Leeftijd

Hoe ouder je bent, hoe meer kans op een twee-eiige tweeling. Vrouwen die ouder dan 35 jaar zijn, produceren meer follikel stimulerende hormonen dan jongere vrouwen. Deze hormonen zorgen er onder andere voor dat er elke maand een eicel rijpt. Als je meer van deze hormonen aanmaakt, rijpen er meer eicellen per cyclus. Hierdoor hebben oudere vrouwen als ze zwanger worden meer kans op een tweeling.

Lees ook: Wat je niet moet zeggen tegen de ouder van een tweeling.

Afkomst

Tweelingen komen meer voor bij vrouwen die afkomstig zijn uit Afrika. Vrouwen die afkomstig zijn uit Azië of Latijns-Amerika hebben het minste kans op een tweeling.

tweelingen afkomst

Vorige zwangerschappen

  • Als je al meerdere zwangerschappen hebt gehad, vergroot je kans op het krijgen van een tweeling.
  • Als je al een keer een twee-eiige tweeling hebt gehad, heb je dubbel zoveel kans op nog een tweeling dan iemand die nooit eerder van een tweeling is bevallen.

Lichaamsvorm

Vrouwen die lang of groot zijn hebben meer kans op het krijgen van een tweeling. Kan je dus als je achteraan staat bij een concert toch nog een beetje van het optreden zien? Dan heb je meer kans op een tweeling.

Weet jij deze feitjes al? 10 feitjes over tweelingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*