Het eetdagboek van een zwangere vrouw #1

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Food4Balance-67Gastblog door voedingsexpert Karin Hermans van food4balance. Zij zal vanaf vandaag wekelijks feedback geven op het eetdagboek van de zwangere Eva. De kennismaking lees je hier.

Utrecht, 6 juli – vanaf vandaag deelt Eva haar voeding, leef- en sportpatroon met haar coach Karin Hermans van food4balance. Als freelancer werkt Eva fulltime. De uitdaging is dan ook om werk, sport, een actief sociaal leven en zwanger zijn te combineren.

Karin: Eva is al actief met haar voeding bezig. Tijdens de intake gaf zij al aan dat zij gevarieerd eet en je haar ’s nachts wakker kan maken voor vers fruit. Nou dat hoort een voedingscoach natuurlijk graag!

Op het moment dat Eva start met het invullen van haar dagboek is zij 24 weken zwanger van haar eerste kindje. Eind oktober wordt zij voor het eerst moeder. Tijdens de intake wordt mij heel duidelijk dat Eva heel actief is, regelmatig sport en haar voeding bewust kiest. Zo eet zij niet iedere dag vlees, kiest ze af en toe voor vleesvervangers, drinkt zij geen frisdrank en kiest zij voor speltbrood.

eten zwangerschap

Het is mij al duidelijk dat ik Eva niet het verschil tussen gezonde voeding en ongezonde voeding hoef uit te leggen. Zij eet dagelijks voeding en nauwelijks vulling. Ook hoef ik haar niet te overtuigen waarom gezonde voeding zo belangrijk is voor haar en de baby. Trouw begint Eva haar dagboek in te vullen. Hierin geeft zij duidelijk aan wat zij wanneer gegeten en gedronken heeft, hoe lang en intensief zij gesport heeft en ook laat zij regelmatig een opmerking voor mij als coach achter.

Na de eerste paar dagen maken wij voor Eva een eerste rapportage. Wij noemen dit een nulmeeting. Wij maken dan een uitdraai van haar eerste gegevens. Zo kunnen wij goed een beeld krijgen of ze al voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt.

Om er zorg voor te dragen dat vrouwen goed kunnen functioneren en zich fit voelen, en dat baby’s en kinderen zich goed kunnen ontwikkelen, ondersteunen en coachen wij (aanstaande) moeders op het gebied van voeding en leefstijl. Lees de volgende keer hoe de nulmeeting van Eva was: eet zij echt zo gezond als ze denkt? Hebben de bewuste keuze en de bewuste producten inderdaad een positieve invloed?

Benieuwd hoe jij je fit kan voelen? Reageer hieronder met je vraag en wellicht wordt jouw vraag behandeld door één van de coaches van food4balance.

Over food4balance
In onze landelijke praktijk begeleiden wij (aanstaande) moeders op het gebied van voeding en leefstijl. Wat uniek is aan onze methode is dat wij altijd eerst bekijken of je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt, voldoende drinkt en sport en voldoende ontspanning krijgt. Onze begeleiding is altijd maatwerk, met maar één doel: fit zwanger en een fitte moeder zijn. Food4balance: de beste start voor jou en je baby.

Karin Hermans is één van coaches van food4balance. Zij heeft zich helemaal gespecialiseerd in de voeding en leefstijl voor in en na de zwangerschap. Zij is ook de persoonlijke coach van Eva. Karin Hermans: “Wij geloven dat een gezond kind zich goed kan ontwikkelen in de maatschappij en dit begint al in de buik van de moeder”.

Alle artikelen en recepten van Karin bekijk je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*