Het eetdagboek van een zwangere vrouw #3

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Gastblog door voedingsexpert Karin Hermans van food4balance. Zij geeft wekelijks feedback geven op het eetdagboek van de zwangere Eva. De kennismaking lees je hier.

Lees hier deel 2 van het eetdagboek.

Te weinig eten…

Voeding is nodig en voldoende vitamines zorgen ervoor dat de baby zich optimaal kan ontwikkelen en kan groeien. Ook zorgen vitamines en mineralen voor het juiste ‘onderhoud’ aan je lichaam en zorgt het voor een goede weerstand. De vorige keer vertelde ik al dat Eva voldoende drinkt en dat haar vruchtwater daardoor ook echt de gelegenheid heeft om voldoende te verversen. Ook heeft Eva dit water zelf hard nodig, zij werkt als freelancer full time en sport door de week heen actief en regelmatig. Voor deze twee activiteiten heeft zij veel vocht nodig. Je hersenen hebben vocht nodig om goed te kunnen functioneren, want je hersenen bestaan namelijk voor 80% uit vocht. Daarnaast zweet Eva met sporten ook vocht uit.

foto 2 (7)Trouw vult Eva het digitale dagboek in. Dagelijks kijk ik als coach haar dagboek in. Uit de eerste nulmeeting werd duidelijk dat Eva dagelijks minder kcal binnen kreeg dan dat wij haar adviseerden. Wij maken altijd een persoonlijke berekening. De gegevens die wij hiervoor nemen zijn natuurlijk de lengte, leeftijd, het gewicht voor de zwangerschap en de duur van de zwangerschap. Onze aanbeveling was voor Eva om 1829kcal per dag te eten. Uit onze eerste rapportage bleek dat Eva gemiddeld 1390 kcal ad. Gemiddeld kwam ze 24% te kort. Iets wat zorgelijk kan zijn. Gelukkig niet voor Eva. Lachend vertelde ze me dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Ze vergat namelijk nog regelmatig de tussendoortjes te noteren, ook de gezonde tussendoortjes.

Ook vond ze het lastig om in te schatten hoeveel gram iets nu eigenlijk is. Gelukkig zit Eva hiermee dus wel helemaal goed en is zij zich er van bewust dat ze voldoende moet eten voor haar en de baby en om haar sportieve en actieve leven te ondersteunen. Gaat alles goed, of zijn er ook nog verbeterpunten? Lees dan zeker het volgende blog over Eva.

Eet jij teveel of te weinig tijdens de zwangerschap? Laat het ons weten, wij zijn heel benieuwd. Heb je een vraag, reageer dan hieronder. Wellicht wordt jouw vraag beantwoordt door één van de voedingscoaches van food4balance.

Over food4balance
In onze landelijke praktijk begeleiden wij (aanstaande) moeders op het gebied van voeding en leefstijl. Wat uniek is aan onze methode is dat wij altijd eerst bekijken of je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt, voldoende drinkt en sport en voldoende ontspanning krijgt. Onze begeleiding is altijd maatwerk, met maar één doel: fit zwanger en een fitte moeder zijn. Food4balance: de beste start voor jou en je baby.

Karin Hermans is één van coaches van food4balance. Zij heeft zich helemaal gespecialiseerd in de voeding en leefstijl voor in en na de zwangerschap. Zij is ook de persoonlijke coach van Eva. Karin Hermans: “Wij geloven dat een gezond kind zich goed kan ontwikkelen in de maatschappij en dit begint al in de buik van de moeder”.

Alle artikelen en recepten van Karin bekijk je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*