Het eetdagboek van een zwangere vrouw #4

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Food4Balance-karin hermans 4Gastblog door voedingsexpert Karin Hermans van food4balance. Zij zal vanaf vandaag wekelijks feedback geven op het eetdagboek van de zwangere Eva. De kennismaking lees je hier.

Lees hier deel 3 van het eetdagboek.

Maar zijn er ook verbeterpunten…

Eva is van zich zelf al heel bewust met voeding bezig. Zo eet zij niet iedere dag vlees, kiest zij voor speltbrood en drinkt ze geen frisdrank maar wel water. Ook slikt zij supplementen om de nutriënten (vitamines en mineralen) verder aan te vullen. Voor Eva hebben wij in haar formulier handmatig een vakje voor haar supplementen aangemaakt zodat zij deze kan aanvinken in haar voedingsdagboek. Op deze manier krijgen wij een zo volledig mogelijk beeld van haar voeding.

De praktijkervaring heeft ons geleerd dat veel zwangere vrouwen door de voeding te weinig vitamine D, A en B11 (foliumzuur) binnen krijgen, maar ook zien wij vaak een tekort in de mineralen. Meestal is dat koper, selenium en ijzer. Ook al zijn onze grafieken duidelijk, wij zijn altijd extra oplettend bij deze nutriënten.

watermelon-815072_640Uit de eerste rapportage bleek dat bij Eva de mineralen ijzer, selenium en koper achterbleven ten opzichte van de andere mineralen. Qua vitamines bleven vitamine A en B1 meer achter. Wij zagen wel dat het raadzaam is om de overige vitamines en mineralen ook te verhogen. Maar als eerst gingen we aan de slag met de 5 bovenstaande punten. In haar eigen online omgeving gaven we haar tips om door middel van haar voeding deze 5 meer binnen te krijgen.

Het klinkt vaak heel zwaar, maar soms zorgen kleine veranderingen al voor een groot resultaat. En soms is dat ook geen straf, want tijdens de intake liet Eva ons weten dat we haar ’s nachts wakker mogen maken voor vers fruit. Met twee grote schijven watermeloen eet zij in 1x al voldoende vitamine A voor een hele dag. Ook bevat deze o.a. ijzer. Voor de rest adviseren wij haar o.a. schaaldieren zoals mosselen en garnalen, (para)noten, schoolfilet, ei en zilvervliesrijst.

Heb jij een idee of je voldoende vitamines met je voeding binnenkrijgt? Heb je een vraag of een tip, laat het ons weten en wij vragen food4balance om advies.


Over food4balance
In onze landelijke praktijk begeleiden wij (aanstaande) moeders op het gebied van voeding en leefstijl. Wat uniek is aan onze methode is dat wij altijd eerst bekijken of je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt, voldoende drinkt en sport en voldoende ontspanning krijgt. Onze begeleiding is altijd maatwerk, met maar één doel: fit zwanger en een fitte moeder zijn. Food4balance: de beste start voor jou en je baby.

Karin Hermans is één van coaches van food4balance. Zij heeft zich helemaal gespecialiseerd in de voeding en leefstijl voor in en na de zwangerschap. Zij is ook de persoonlijke coach van Eva. Karin Hermans: “Wij geloven dat een gezond kind zich goed kan ontwikkelen in de maatschappij en dit begint al in de buik van de moeder”.

Alle artikelen en recepten van Karin bekijk je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*