Het eetdagboek van een zwangere vrouw #7

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Food4Balance-karin hermans 6Gastblog door voedingsexpert Karin Hermans van food4balance. Zij zal vanaf vandaag wekelijks feedback geven op het eetdagboek van de zwangere Eva. De kennismaking lees je hier.

Lees hier deel 6 van het eetdagboek.

Chocolade eten als zwangere vrouw

Stel je eens voor: snoepen van chocolade zonder je schuldig te voelen. En eigenlijk zelfs nog mooier, chocolade eten met de wetenschap dat het heel goed voor jou en je baby is.

Het kan! Of in sommige gevallen móet het zelfs. Want wat veel mensen niet weten is dat pure cacaopoeder heel veel magnesium bevat. In Nederland heeft ruim 50% van de vrouwen een tekort aan dit belangrijke mineraal. Ook uit Eva’s voedingsdagboek bleek dat Eva gemiddeld 53% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium binnen krijgt, ondanks dat Eva gezond eet en voedingssupplementen slikt. Eva heeft het niet alleen nodig voor haar zwangerschap en om haar baby goed te laten groeien, maar ook om haar spieren tijdens het sporten maximaal te ondersteunen. Eva is een actieve sporter en daarvoor is magnesium essentieel om haar sportprestaties door het behoud van de spieren te ondersteunen. Eva mag dus zeker op het cacaodieet voor haar en haar baby.

Magnesium is net als andere vitamines en mineralen essentieel voor zowel moeder als kind. Magnesium neemt deel aan meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Je kan je voorstellen dat een tekort dan ook ver doorwerkt. Tijdens de zwangerschap merk je dit vooral aan het feit dat je meer kramp zal hebben maar ook dat je spieren minder sterk zijn. Dit merk je meestal niet direct, maar wel tijdens je herstel. Om er op de beste manier voor te zorgen dat je magnesium goed opgenomen wordt, is het belangrijk dat je ook voldoende vitamine D binnen krijgt. Dus het beste advies dat wij Eva kunnen geven is met zelfgemaakte chocolade of pure cacao in de zon te gaan zitten.

Dus ben jij net zoals de meeste vrouwen gek op chocolade? Koop dan cacaopoeder (gewoon te verkrijgen in de supermarkt). Topproducten die ook een hogere doses magnesium bevatten en die heerlijk combineren met cacaopoeder zijn :

  • Dadels
  • Abrikozen
  • Vijgen
  • Krenten
  • Rozijnen
  • Banaan

Eenvoudig en snel kun je hier heerlijke gerechten mee maken. Maak bijvoorbeeld je eigen bonbons van dadels en cacao of meng banaan, cacaopoeder en de vruchten door je yoghurt of maak er een lekker pannenkoekbeslag van. In Eva’s dagboek zien wij veel bananenpannenkoekjes. Dus als zij er vaker cacaopoeder en vruchten doorheen mengt ,zal het waarschijnlijk met haar magnesium ook helemaal goed komen.

Heb jij een lekkere tip op basis van de bovenstaande ingrediënten, stuur deze dan naar Babyblog en wie weet komt jouw tip op onze site.

Over food4balance
In onze landelijke praktijk begeleiden wij (aanstaande) moeders op het gebied van voeding en leefstijl. Wat uniek is aan onze methode is dat wij altijd eerst bekijken of je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt, voldoende drinkt en sport en voldoende ontspanning krijgt. Onze begeleiding is altijd maatwerk, met maar één doel: fit zwanger en een fitte moeder zijn. Food4balance: de beste start voor jou en je baby.

Karin Hermans is één van coaches van food4balance. Zij heeft zich helemaal gespecialiseerd in de voeding en leefstijl voor in en na de zwangerschap. Zij is ook de persoonlijke coach van Eva. Karin Hermans: “Wij geloven dat een gezond kind zich goed kan ontwikkelen in de maatschappij en dit begint al in de buik van de moeder”.

Alle artikelen en recepten van Karin bekijk je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*