Het eetdagboek van een zwangere vrouw #5

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

karin hermans linkedinGastblog door voedingsexpert Karin Hermans van food4balance. Zij zal vanaf vandaag wekelijks feedback geven op het eetdagboek van de zwangere Eva. De kennismaking lees je hier.

Lees hier deel 4 van het eetdagboek.

Nieuwsgierig naar het ontbijt…

In de dagelijkse praktijk coaches wij vrouwen zoals Eva. Vrouwen die zwanger zijn, meestal full time werken, sporten en een druk sociaal leven hebben. Maar die zich door dit drukke leven wel afvragen of zij voldoende eten, drinken, bewegen en ontspannen om de baby goed genoeg te laten groeien en ontwikkelen. Ben jij hier ook mee bezig?

Door het dagboek dat Eva invult, krijg ik als coach een heel goed beeld van haar. Nadat ik haar de nulmeting had verstuurd en deze met haar besproken had, volg ik haar in haar eigen online omgeving. Twee keer per week doorloop ik haar gehele dagboek en geef ik haar feedback. Doordat de feedback te plaatsen bij het dagboek van de betreffende dag weet Eva precies waar het over gaat. Eva maakte mij ook nieuwsgierig, in haar dagboek kwam ik vaak ’s morgens bananen, ei en eiwit tegen? Wat bleek, Eva maakt vaak ’s morgens voor zich zelf een heerlijk pannenkoekje van banaan en ei samen met tarwezemelen. Doordat zij dit doet zie ik ook dat zij voldoende eiwitten per dag binnen krijgt. In de eerste drie maanden van de zwangerschap worden alle organen en systemen van de baby aangelegd. In de maanden die daarna volgen tot aan de bevalling staat de verdere groei van baby centraal. Dit zorgt ervoor dat jij als moeder extra eiwit, vitamine en mineralen, energie, vocht en essentiële vetten nodig hebt. Het is dus heel goed dat Eva zich zelf trakteert op de lekkere pannenkoekjes met ei. Dit zorgt ervoor dat zij gemiddeld 96% van de ADH binnen krijgt.

Pannenkoek ei banaanJe kan nooit zomaar zeggen hoeveel gram eiwitten iemand per dag nodig heeft. Dit heeft te maken met het lichaamsgewicht. Normaal gesproken is de aanbeveling van eiwitten tussen de 0,8 en 1,2 gram per kilo lichaamsgewicht. Wij adviseren altijd om dit in de zwangerschap te verhogen naar maximaal 1,5 gram per kilo lichaamsgewicht, maar om dit wel te verdelen over verschillende maaltijden per dag, bij voorkeur over vier maaltijden. Dit was iets wat ik Eva niet hoefde uit te leggen, ik zag al dat zij de eieren en haar magere kwark en/of melk niet te gelijk at.

Eiwitten dragen onder andere bij aan een gezonde bouw van DNA van de baby. Maar eiwitten vervullen daarnaast nog meer rollen. Er bestaan eiwitten van dierlijke en plantaardige afkomst. Het is altijd verstandig deze met elkaar af te wisselen.

Heb jij een vraag waarvan je wilt dat de voedingsexperts van food4balance deze beantwoorden, reageer dan hieronder!

Over food4balance
In onze landelijke praktijk begeleiden wij (aanstaande) moeders op het gebied van voeding en leefstijl. Wat uniek is aan onze methode is dat wij altijd eerst bekijken of je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt, voldoende drinkt en sport en voldoende ontspanning krijgt. Onze begeleiding is altijd maatwerk, met maar één doel: fit zwanger en een fitte moeder zijn. Food4balance: de beste start voor jou en je baby.

Karin Hermans is één van coaches van food4balance. Zij heeft zich helemaal gespecialiseerd in de voeding en leefstijl voor in en na de zwangerschap. Zij is ook de persoonlijke coach van Eva. Karin Hermans: “Wij geloven dat een gezond kind zich goed kan ontwikkelen in de maatschappij en dit begint al in de buik van de moeder”.

Alle artikelen en recepten van Karin bekijk je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*