Ben ik zwanger?! Dit zijn de eerste tekenen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje, en pas deze aan naar je smaak!

Je hebt je menstruele cyclus gemist, je hebt gevoelige borsten en hoofdpijn. Er gaat van alles door je hoofd, maar één gedachte blijft terugkomen: ‘Ben ik zwanger?!’ Wij vertellen je de eerste symptomen van zwangerschap en hoe jij erachter komt.

De eerste symptomen van een zwangerschap

test zwanger positiefHet lichaam reageert bij elke vrouw anders tijdens een zwangerschap. De symptomen verschillen daarom ook per vrouw. Denk je dat je zwanger bent? En herken je veel van de symptomen die hieronder beschreven staan? Dan is het verstandig om een zwangerschapstest te doen.

  • Overtijd

Het uitblijven van de ongesteldheid kan erop wijzen dat je zwanger bent. Als je zwanger bent, stopt de menstruatie in de meeste gevallen. Het kan wel zijn dat je nog lichte bloedingen hebt. 6 tot 12 dagen na de bevruchting nestelt de bevruchte eicel zich in de baarmoederwand. Dit kan zorgen voor bloedingen, genaamd innestelingsbloedingen. Dit kan samengaan met krampen.

  • Gevoelige borsten

In de eerste weken van je zwangerschap kunnen je borsten gevoelig zijn, opzwellen en pijnlijk aanvoelen. Dit kan de gehele zwangerschap aanhouden. Dit komt door de verandering van hormonen in je lichaam. Zodra je lichaam gewend is aan de hormoonverandering, zal de pijn minder worden.

Lees ook: Zwangerschapslingerie – waar moet je op letten?
  • Donkerdere tepelhoven

Tijdens de zwangerschap zullen naast het gevoeliger worden van de borsten, ook de tepels veranderen. De tepel wordt donkerder en groter.

  • Hoofdpijn

De plotselinge stijging van hormonen kan zorgen voor hoofdpijn. Dit zal vooral in het eerste stadium van de zwangerschap aanhouden, maar zakt vaak weer in een verder stadium.

  • Misselijkheid

Eén van de bekendste zwangerschapssymptomen is wel (ochtend)misselijkheid. Sommige vrouwen hebben erg last van, terwijl anderen deze kwaal helemaal niet hebben. Dit verschilt heel erg per persoon.

Meer info: Wat jij kunt doen tegen ochtendmisselijkheid
  • Vermoeidheid

Vermoeidheid is ook een gevolg van de hormoonverandering in het lichaam. Dit kan al snel optreden, namelijk in de eerste week na de bevruchting.

  • Vaker plassen

Na de bevruchting zal de baarmoeder groter groeien en opzwellen. Na ongeveer 6 á 8 weken zal de baarmoeder tegen de blaas drukken, waardoor je vaker moet plassen dan normaal. Dit is dus een symptoom die pas later optreedt en die je nog niet direct na de bevruchting merkt.ijs vreetbui zwanger

  • Vreetbuien

Tijdens je zwangerschap zul je merken dat je erg naar bepaald voedsel verlangt, vaak augurken en ijs. Vreetbuien zijn dan ook heel normaal als je zwanger bent. Maar het kan ook dat je een enorme afkeer krijgt naar eten.

Bekijk ook onze Recepten voor zwangere vrouwen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*