Het eetdagboek van een zwangere vrouw #2

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Food4Balance-karin hermans 6Gastblog door voedingsexpert Karin Hermans van food4balance. Zij geeft wekelijks feedback geven op het eetdagboek van de zwangere Eva. De kennismaking lees je hier.

Lees hier deel 1 van het eetdagboek.

De nulmeeting

IJverig gaat Eva van start met het dagboek van food4balance. Dagelijks vult zij alles in haar dagboek in, waardoor wij een duidelijk beeld van Eva krijgen. Tijdens de intake werd mij al duidelijk dat Eva een actieve dame is en dat liet haar dagboek ook duidelijk zien.

In de eerste 7 dagen tijd had zij al ruim 2200 kcal verbrand met beweging en sport. Wij zagen haar fietsen, wandelen maar ook kickboksen. Persoonlijk lijkt het mij een prachtig gezicht, een stoere dame met een zwangerschapsbuikje en bokshandschoenen aan.

Gelukkig zagen wij ook dat Eva ruim 2 liter water per dag drinkt. Voldoende water drinken tijdens de zwangerschap is heel belangrijk. Op deze manier raak je niet alleen afvalstoffen kwijt maar ook ververs je het vruchtwater. Wist je dat het vruchtwater 20 keer per dag ververst wordt? Dit is ook nodig, want de baby drinkt van het water, op deze manier krijgt de baby voedingsstoffen binnen want het vruchtwater bevat belangrijke bestanddelen zoals mineralen, suikers, vetten, eiwitten en enzymen.

Van borstvoeding weten de meesten wel dat de samenstelling voortdurend wisselt, afhankelijk van de behoefte van de baby, maar dit is net zo met vruchtwater. Maar wie drinkt moet ook plassen. En dat doet de baby in dit zelfde vruchtwater en daarom is de verversing ook nodig. Het ‘oude’ vruchtwater wordt vervolgens via de placenta, de vliezen en je bloed door de nieren afgevoerd.

water-564048_640Als jij te weinig drinkt, onttrekt je lichaam het vocht aan je lichaam omdat de zorg voor de baby voor gaat. Het vocht wordt onttrokken aan je huid, haar maar ook bijvoorbeeld de hersenen. Als je structureel te weinig drinkt, wordt je haar en je huid droog en zal je ook hoofdpijn krijgen. Maar weet dat er ook veel groenten zijn die water bevatten. Kies bijvoorbeeld naast water drinken ook vaker voor een komkommer of tomaat.

Voor Eva en haar baby is het niet alleen belangrijk dat zij voldoende blijft drinken, maar ook blijft eten. Wil je weten of Eva ook voldoende eet voor actieve leven, lees dan de volgende blog.

Lukt het jou niet om voldoende te drinken en wil je tips ontvangen of heb je een andere vraag? Reageer dan hieronder, en wellicht wordt jouw vraag beantwoordt door één van de experts van food4balance.

Over food4balance
In onze landelijke praktijk begeleiden wij (aanstaande) moeders op het gebied van voeding en leefstijl. Wat uniek is aan onze methode is dat wij altijd eerst bekijken of je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt, voldoende drinkt en sport en voldoende ontspanning krijgt. Onze begeleiding is altijd maatwerk, met maar één doel: fit zwanger en een fitte moeder zijn. Food4balance: de beste start voor jou en je baby.

Karin Hermans is één van coaches van food4balance. Zij heeft zich helemaal gespecialiseerd in de voeding en leefstijl voor in en na de zwangerschap. Zij is ook de persoonlijke coach van Eva. Karin Hermans: “Wij geloven dat een gezond kind zich goed kan ontwikkelen in de maatschappij en dit begint al in de buik van de moeder”.

Alle artikelen en recepten van Karin bekijk je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*