6 verrassende feitjes over zwangere vrouwen

verrassende feitjes over zwangere vrouwen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ben je voor het eerst zwanger? Dan heb je misschien al kennis gemaakt met een aantal vervelende zwangerschapskwaaltjes en mis je die heerlijke koppen koffie tijdens pauzes op je werk. Kidstoday deed onderzoek naar de ervaringen van vrouwen rondom hun zwangerschap en daar kwamen verrassende resultaten uitrollen.

Leuke feitjes over zwangere vrouwen

Ik duik vanavond lekker vroeg mijn bed in, net als gisteren, en de dag daarvoor…

Vermoeidheid is het meest voorkomende zwangerschapskwaaltje onder zwangere vrouwen. Maar misselijkheid wordt ook echt niet gewaardeerd, want die staat op een tweede plek. Andere ongemakken zijn slecht slapen, bekkenpijn, kramp en het vasthouden van vocht. Herkenbaar voor jou?

Dat eerste schopje

Wat vinden zwangere vrouwen het mooiste moment tijdens hun zwangerschap? De eerste keer dat ze hun baby’tje voelde schoppen was voor zwangere vrouwen een prachtig moment en staat dan ook als eerste in de lijst. Maar niet ver daaronder staat de eerste echo. Ook het horen van het hartje en het groeien van de buik zijn mooie momenten.

“Doe maar een rode wij… Spa rood alsjeblieft!”

Als je zwanger bent zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt eten. Maar wat missen moeders nou het meest? Stipt bovenaan, met de helft van de stemmen, staat rauw vlees. Daaronder staan rauwe vis, alcohol, zachte kaas en ook de koffie wordt gemist, want cafeïne staat ook in het lijstje.

Lees ook Waarom zien zwangere vrouwen er vaak zo goed uit?

En het is…

80% van de aanstaande ouders willen graag het geslacht van hun kindje weten voordat het geboren is. 20% wilde het liever niet weten, waarvan 1 koppel eigenlijk geen keuze had… Voordat ze de kans hadden om te zeggen dat ze het niet wilden weten, had de verloskundige het al verklapt.

Tijd om te shoppen!

Wat kocht jij als eerste toen je hoorde dat je zwanger was/bent? Veel vrouwen kopen eerst rompertjes, sokjes, mutsjes en slofjes. Een aantal vrouwen sprintte eerst naar de drogist voor een nieuwe test om helemaal zeker te zijn van de zwangerschap. Maar daarna kochten ze ook vrolijk spullen in voor hun ongeboren baby’tje.

Babynamen

Niet onbelangrijk: de naam van je kindje. 48% van de aanstaande ouders wist in de eerste vier maanden van de zwangerschap de naam van hun baby. 28% wist het zelfs al in de eerste twee maanden.
Wanneer wist jij 100% zeker wat de naam van je kindje zou worden?

Lees ook 15 bijzondere tweets van zwangere vrouwen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*