39 weken zwanger – zwangerschapsupdate #26

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Juni is begonnen! En dat betekent… dat we deze maand papa en mama gaan worden. Aaaaah!!! Ik dacht dat er in m’n verlof wel zo’n moment zou komen dat ’t allemaal iets realistischer zou worden, maar ik kan het me nog steeds niet voorstellen, dat we over een paar dagen tot weken ons ventje kunnen knuffelen!

Ook deze week ging supersnel voorbij, maar ik heb wel heel veel kunnen doen. Ik heb m’n to-do-list nog verder afgewerkt: de co-sleeper is binnen, de geboorteTENS in huis, het geboortekaartje biijjna af en vanmiddag ben ik de stad in geweest voor de laatste aankopen – ik had nooit kunnen denken dat ‘naar de HEMA gaan’ kon voelen alsof ik een halve wereldreis ging maken :p Maar ik heb het overleefd, en vanavond ga ik maar ’s in bad om bij te komen, haha!

>> Ik ben trouwens wel benieuwd: welke benodigde dingen bleek jij in je kraamtijd nog niet in huis te hebben?

[De tekst gaat verder onder de foto]

Hier lees je update #25, toen ik 38 weken zwanger was.

week 39

 

39 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Daar zit geen beweging in…

Eten: Waterijsjes, avocado’s, sinaasappels – daar werd ik (ook) afgelopen week superblij van!

Slaap: Wauw, dat gaat nog steeds zo goed, yeah! Ons bed staat sinds eergisteren op klossen, geniaal, ’t is net of je op een eilandje slaap :)

Zwangerschapskleding: Ik draag vooral makkelijke dingen, zo vaak kom ik het huis niet uit, haha!

Geslacht: We krijgen een zoon. Hoewel ik gister een heel stuk las vol ervaringen van mensen bij wie het tóch verkeerd was voorspeld. Ik heb trouwens wel de indruk dat het een stuk vaker gebeurt dat een meisje een jongen blijkt in plaats van andersom…

Shoppen: De allerlaatste dingen – en dan moet je echt denken aan zoogcompressen, een leuk doosje voor de billendoekjes en voedingshempjes :)

Mis je iets? Deze week was het een paar keer heel onhandig dat ik geen zware dingen meer kon tillen. En zelfs een ballon opblazen lukte niet… Dus ’t is wel fijn dat ik straks m’n normale lichaam weer terug heb :)

Voel je al iets? Dit blijf ik een spannende vinden: voel ik ‘Jos’ wel genoeg? Het is zoiets subjectiefs, maar telkens als ik bij de verloskundige ben, vraagt ze of ik ‘m nog genoeg gevoeld heb. Vanmiddag schrok ik ineens, toen ik me bedacht dat ik ‘m al een tijdje niet had gevoeld. Dus heb ik ‘m proberen te wekken (want volgens mij lag ‘ie te slapen, arme jongen) en gelukkig kreeg ik na een minuut of 5 respons!

Beste moment van de week: In de hangmat bij m’n schoonouders van de zonsondergang genieten was wel heeel fijn, moet ik zeggen!

Minder moment: Soms kan het idee dat ik moet gaan bevallen me ineens enorm aanvliegen. Ik moet er maar niet te veel bij stil staan. Ik heb me zo goed als ik kan voorbereid en verder moet ik het maar over me heen laten komen…

Ik zie uit naar…: Dat moment dat je dan je kind voor het eerst op je borst hebt. Dat is dus echt bijna!!

P.S. Ik heb al verschillende mensen gehad die me heeel blij maakten door te vertellen dat ze in de kraamweek met eten aan zullen komen. Hoe tof is dat?! Ik moest dan ook aan dit artikel denken:

Laten wij ook traditie maken van kraamkost!

Verder lezen? Hier vind je: zwangerschapsupdate #27 – Ik ben bevallen!

3 Comments

  1. 1

    Ik kwam er achter dat ik die po/ondersteek toch echt had moeten regelen. De bedoeling was om in het ziekenhuis te bevallen maar Tyler werd toch thuis geboren. Ik had mijn man eerder die week nog gezegd dat wel dat nog moesten regelen, maar het kwam er toch niet van. De avond dat ik ben bevallen misten wel hem toch…. en wat miste ik verder… het kraamverband was ik snel doorheen… ook omdat ik dat droeg (en na iedere beweging moest vervangen) vanaf het moment dat de vliezen braken…

  2. 2

    Miste helemaal niets!! Zelfs de kraamhulp zei dat ze niets mis greep, paar mensen dichtbij waren te vroeg bevallen. Daar leer je van ! Succes met de bevalling, mijn tip; blijf rustig en laat het gewoon gebeuren! Persoonlijk vond ik de bevalling meevallen, ik keek er op een gegeven moment gewoon naar uit! Nieuwsgierig naar hoe het zou zijn en nieuwsgierig naar ons kindje!

  3. 3

    Geen half werk vandaag. De gynaecoloog maakte een echo en kon nu zien hoever ik echt was. Ik ben elf weken en twee dagen zwanger. Het kindje is nu 4,5 centimeter groot. Het hartje bonkt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*