36 weken zwanger – zwangerschapsupdate #23

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wooo wat een bijzondere week was dit! Om te beginnen werd ik afgelopen zaterdag verrast met een supertoffe babyshower! Ik werd meegenomen naar het park en daar stonden een heleboel vriendinnen me op te wachten met heerlijk eten. Het weer was natuurlijk top en het was enorm gezellig. Soms kunnen babyshowers naar mijn smaak een beetje truttig zijn, maar zaterdag was het echt heel tof! We deden leuke spelletjes, waaronder ‘Het Spel met de Doos’, een spel waarbij de teams woorden moeten raden die op briefjes zijn geschreven. Normaal zijn dat namen van beroemde mensen, maar dit keer speelden we de ‘zwangerschap/baby-variant’, waarbij termen als ‘tepelhoedje’, ‘meconium’ en ‘poepluier’ op de briefjes waren geschreven. Volgens een kinderloze vriendin was dit spel een uitstekende vorm van anticonceptie, haha! Ze hoorde allerlei angstaanjagende termen voorbijkomen waar ze nog nooit van had gehoord… :) Na deze heerlijke middag was ik wel kapot en lag ik lekker om 21.00 in bed.

Verder stond deze week echt in het teken van m’n zwangerschap – we hadden de liggingsecho, ik ging naar zwangerschapsyoga en… vandaag heb ik afscheid genomen op m’n werk. We aten beschuit met blauwe muisjes en ik kreeg superleuke kado’s. Al de hele week ben ik bezig om af te ronden, en vandaag doe ik dan echt de kantoordeur voor minstens 4 maanden achter me dicht. Gelukkig blijf ik nog een beetje betrokken via Whatsapp en kan ik de Babyblog-artikelen gewoon blijven lezen :) (Ooh, daarover gesproken, bij dit filmpje hield ik het dus echt bijna niet droog hè…)

[Tekst gaat verder onder de foto]

Hier lees je update #22, toen ik 35 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 36

36 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: De baby weegt zo zwaar als een baksteen, en zelf ben ik weer wat gram aangekomen. Ik ben errug benieuwd hoeveel er de komende weken, als ik thuis zit, nog bij gaan komen.

Eten: Sinaasappels, jammm! En zoete drankjes, dat blijft.

Slaap: Standaard word ik nu gewoon 3 keer per nacht wakker, maar het inslapen daarna lukt prima. Fijn!

Zwangerschapskleding: Ik mis korte zwangerschapsbroeken met dit weer. Maar ik denk niet dat ik die nog aan ga schaffen, ik red ’t wel met jurkjes denk ik… Hoewel, misschien heb ik in m’n verlof wel eventjes de tijd om nog te gaan shoppen… :)

Geslacht: Ik mocht weer naar de verloskundige, we gingen de bevallig bespreken en we hadden de liggingsecho. Daar had ik me best wel op verheugd – superleuk om de baby weer te zien -, maar je blijkt dus eigenlijk niet echt meer iets te kunnen zien: de baby is veel te groot geworden, en daarbij was ‘ie ook al ingedaald. (Volgens mij al een poosje). Dus je kon af en toe vaag wat lichaamsdelen zien. Maarre… ook nu weer werd bevestigd dat het een jochie is :)

Shoppen: Nee, maar ik heb wel veel superleuke kadootjes gekregen! Waaronder een prachtige Koeka-deken en yesss: een newbornshoot van Nienke van Denderen, een supergoeie fotografe (o.a. van deze prachtige shoot).

Mis je iets? Eeh ja-a, m’n dunne enkels :) Oef, met dit warme weer worden m’n poezelige voetjes en enkels echt huge!

Voel je al iets? Jazeker! Het lijkt wel minder dan eerst, maar dat zou kunnen komen omdat ‘ie veel minder ruimte heeft om zich eens goed uit te rekken of een vrolijk dansje te doen. Het blijft wel echt tof om te merken dat ‘ie op de stem van z’n papa reageert!

Beste moment van de week: De babyshower, wat een superleuke verrassing!

Minder moment: Rijkelijk laat, maar beter laat dan nooit, ben ik deze week begonnen met zwangerschapsyoga. Vooral eigenlijk om meer over m’n ademhaling te leren. Ik vond ’t leuker dan verwacht maar ook moeilijker dan verwacht: een minder moment was dan ook toen ik al m’n mede-zwangeren benen en armen in allerlei bochten zag wringen op een hele relaxt-uitziende manier, maar mij lukte het gewoon niet. Ik was zeg maar redelijk aan het stuntelen :)

Ik zie uit naar…: M’n eerste verlofweek – ik ben heel benieuwd hoe dat gaat bevallen :)

Meer lezen? Hier vind je: week 37 – zwangerschapsupdate #24.

Kijk ook: Foutje! Het ‘geweldige design’ blijkt niet te zijn wat deze vader dacht

One comment

  1. 1

    Welkom in je verlof! Dat is pas genieten! Wat ben je mooi gegroeid (ik merk nu zelf ook dat het hard gaat…. ohhhh!) Super leuk je verrassing qua babyshower. Echt genieten! Ik ben al iets langer met verlof en ook lekker de klusjeslijst aan het afstrepen. Heerlijk is dat! Ik heb nu ook een aantal lessen yoga gehad.. mijn eerste les was ook een beetje wennen maar het ontspannen (en ja, zelfs die ademhaling!) gaat steeds beter.

    Ik had hetzelfde dubio, afgelopen week met het mooie weer dacht ik ook…. zal ik nog een jurkje/hempje erbij kopen? Zeker omdat ik het steeds voor krijg om of te knoeien op mijn buik of ergens tegenaan te lopen ;) LOL! maar dan denk ik ook weer…. tja…. het is voor zo kort? Geniet van je verlof en hou je goed!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*