Geboortezegels kopen en versturen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Geboortezegels: de Nederlandse traditie die aan het begin staat van elke Nederlandse baby. Want échte geboortepost gaat gepaard met leuke geboortezegels van PostNL.

Geboortezegels

De geboortezegel is extra feestelijk en bijzonder; want een envelop met een geboortezegel herken je uit duizenden. In 2015 kreeg de geboortepostzegel voor het eerst sinds 18 jaar een nieuw ontwerp, maar inmiddels is de nieuwe geboortepostzegel helemaal ingeburgerd.

geboortezegel nieuw

Geboortekaartjes en kraamborrelkaartjes

Geboortezegels worden het meeste gebruikt bij het versturen van geboortekaartjes. Wanneer je geboortekaartjes aan je familie of vrienden stuurt, maakt een geboortepostzegel het helemaal af. De ontvanger weet gelijk dat er een baby geboren is, nog voor hij/zij de envelop opent.

Ook bij uitnodigingen voor een kraamborrel worden geboortepostzegels gebruikt. Kraamborrels zijn er om het leven van je baby te vieren en een speciale gelegenheidspostzegel past hier perfect bij.

Hoeveel kosten geboortezegels?

Geboortezegels zijn net zo duur als gewone postzegels, maar wel dubbel zo leuk. Per postzegel kost het je 78 eurocent. De geboortezegels zijn alleen per 50 zegels te verkrijgen. 1 zo’n pakketje kost €39,00.

PostNL heeft vaak een actie voor geboortepostzegels. Zo krijg je 10 gratis mijlpaalkaarten bij bestelling van 2 velletjes geboortepostzegels. Zo kan je de grote levensmoment van je kleine baby bijhouden.

Geboortepost naar het buitenland

Je kunt geboortezegels ook gebruiken om geboortekaartjes naar het buitenland te versturen, maar dan moet je er wel meer van plakken. Het huidige tarief voor post naar west Europa voor post tot en met 20 gram is €1,33. Je moet naast de geboortezegel dus nog €0,55 bijplakken.

Verzendtijd geboortekaartjes met geboortezegel

Geboortekaartjes en kraamborrelkaartjes gaan met de gewone post mee. Het geboortezegel heeft, in tegenstelling tot rouwpost of medische post, geen invloed op snelheid van de verzending van het kaartje.

Geboortekaartjes komen in principe de volgende werkdag bij je familie en vrienden aan. Stuur je de post naar het buitenland, dan kan afhankelijk van het land iets langer duren.

Kan je een geboortezegel voor gewone post gebruiken?

Omdat je geboorte postzegels per 50 stuks koopt, heb je meestal wat geboortepostzegels over. Deze kan je natuurlijk gewoon versturen met normale post. Vind je dat gek? Dan kan je ze cadeau geven aan een zwangere zus of vriendin, want die heeft ongetwijfeld ook geboorte postzegels nodig.

Geboortepostzegels bestellen

Waar kan je geboortepostzegels krijgen? Je kunt geboortezegels kopen bij het postkantoor of winkels waar het postkantoor is vertegenwoordigd. Je kunt hierbij denken aan verschillende Bruna’s of AH’s. Je kunt ook online postzegels voor je geboortepost bestellen bij PostNL.

> Bestel hier je geboortezegels: geboortezegels van PostNL.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*