Waarom zien zwangere vrouwen er vaak zo goed uit?

haar zwanger huid stralend

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Zwangere vrouwen hebben vaak een prachtige gloed en krijgen een zachte, warme uitstraling. De look is zelfs zó gewild dat er make-up tutorials bestaan over hoe je deze gloed namaakt. Maar hoe komt het dat vrouwen die mooie zwangerschapsgloed krijgen?

De redenen voor een prachtige zwangerschapsgloed

Hormonen

Eén van de oorzaken van de zwangerschapsgloed zijn hormonen. Ze zorgen voor dikker en glanzend haar, vollere borsten en een stralende huid. Die stralende huid komt doordat het lichaam vocht vasthoudt, waardoor rimpels vervagen. Ook maakt het lichaam meer lichaamseigen oliën aan wat een mooie glans geeft. Het hormoon progesteron zal rond week 12 van de zwangerschap sterk toenemen. Dit hormoon zorgt voor meer ontspanning in de spieren, waardoor de baarmoeder verder kan groeien. Maar het hormoon zorgt er ook voor dat de bloedsomloop toeneemt. Daar hebben zwangere vrouwen die mooie blosjes aan te danken.

De zwangerschap is trouwens ook de perfecte tijd om met leuke nagellakjes te experimenteren, want de nagels groeien sneller!

Lees ook 5 onverwachte voordelen van je zwangerschap voor je gezondheid

Voeding

Veel zwangere vrouwen letten tijdens hun zwangerschap op wat ze binnen krijgen. Ze eten gezonder, drinken geen koffie en alcohol of zijn, in sommige gevallen, gestopt met roken. Junkfood en slechte voedingsmiddelen worden zoveel mogelijk uit de weg gegaan en worden vervangen door fruit en veel water. In dit artikel lees je precies wat je wel en niet mag eten en drinken tijdens de zwangerschap. Verder proberen ze stress zo veel mogelijk te voorkomen door lichte beweging als yoga, pilates en wandelingen.

Positiviteit

Ook positieve reacties van de omgeving hebben een goede uitwerking. Wie zich goed voelt, zal dit ook uitstalen en dat geldt ook voor zwangere vrouwen. Door die uitstraling, gloed en een mooie bollende buik zullen zwangere vrouwen veel complimenten ontvangen en maken mensen vaker even een praatje. Maar niet alleen daarom zitten zwangere vrouwen lekker in hun vel: ook het besef dat je een kindje in je buik draagt en het besef van vruchtbaarheid zorgen voor een fijn gevoel. Ze voelen zich optimaal vrouw!

Bron: Zwangerschaponline // Foto: Shutterstock

Lees ook Hoe voelen weeën?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*