38 weken zwanger – zwangerschapsupdate #25

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wauw, de tijd vliegt! Week 2 van m’n zwangerschapsverlof zit erop en die is (ook) zo snel gegaan! Ik heb ook nog zoveel te doen, m’n to-do-lijstje slinkt maar langzaam. Dit weekend hebben we de box in huis gehaald en van de week hebben we de babykamer bijna helemaal afgemaakt. Ik wacht nog op een vet toffe knuffel die de moeder van een vriendin aan het maken is, en een foto van de zwangerschapsshoot, maar dan is het kamertje af!

Verder heb ik van de week véél wassen gedraaid: alle kleertjes zijn nu lekker schoon en liggen op maat gesorteerd in de commode. Zo gestructureerd heb ik nog nooit een kast ingeruimd. Vanmiddag hadden m’n man en ik een bijzondere afspraak: een privé-bevalcursus. Net op tijd :) Het was een enorm leerzame les, waarin we onder andere uitleg kregen over de (fases van de) bevalling en hoe te puffen en te persen. Supertof om te merken hoe de docente benadrukte dat het echt iets is wat we samen gaan doen (hoewel we wel echt hele andere taken hebben…). Het blijft lastig dat je niet weet wát er precies gaat gebeuren en wanneer, maar ik merk dat ik me al wel steeds meer op de komende bevalling ga focussen. Hoewel ik ook denk dat het nog wel eventjes gaat duren!

[De tekst gaat verder onder de foto]

Hier lees je update #24, toen ik 37 weken zwanger was.

38 weken

38 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Ik snap er niks van… Vanmorgen op de weegschaal leek het weer of ik niet was aangekomen – en misschien zelfs was afgevallen. M’n buik groeit wel, maar de rest…

Eten: Haha, ik heb weer iets nieuws: ijslollies! Jeweetwel, die zakjes met bevroren limo, echt zo lekker! Een keer deze week kon ik me niet inhouden en nam ik er eentje om 6.00 ’s morgens terug mee naar bed :)

Slaap: Ik kan uitslapen, de hele week al, heerlijk!

Zwangerschapskleding: Negen maanden lang heb ik geen ‘normale’ kleren gekocht! Nu vind ik het toch wel weer leuk om door de rekken te snuffelen om te zien of ik wat nieuws kan aanschaffen voor deze zomer, als m’n buik (voor het grootste gedeelte ;)) weg is.

Geslacht: Een jongetje, nog steeds :)Ik blijf ’t opvallend vinden dat er voor m’n gevoel minder keus is voor jongens, op allerlei terreinen. Een naam vinden is echt een uitdaging, voor kleertjes lijkt er minder keus te zijn en ook een tof geboortekaartje vinden voelt stukken lastiger nu ’t voor een jochie moet. Of ligt dat aan mij? :)

Shoppen: Afgelopen dinsdag hebben we een tour gemaakt langs de bouwmarkt, de IKEA en een meubelzaak, en hebben we de laatste dingetjes gekocht voor de babykamer.

Mis je iets? Waah: sokken en schoenen aandoen is echt zó lastig nu! Ik mis vooral de vanzelfsprekendheid om gewoon m’n schoenen aan te trekken en de stad in te lopen en daar uren rond te slenteren.

Voel je al iets? Van de week kwamen m’n zusjes op bezoek en gingen we een paar minuten naar m’n buik staren, terwijl Jos aan ’t bewegen was. Het blijft echt zó bijzonder om te zien! Haha, en zij vinden het ook gewoon enorm hilarisch om te zien!

Beste moment van de week: Vanmorgen denk ik, toen we keihard aan de slag gingen met de babykamer, die nu echt zo goed als af is!!

Minder moment: Ik wist dat je als zwangere vrouw last kon krijgen van verstopping, maar ik had nooit gedacht dat het op deze manier zou zijn… Afgelopen maandag zetten we de vaatwasser aan, en na een tijdje hoorden we het borrelen in de gang. Bleek daar het water omhoog te komen en de hal in te stromen! Gelukkig konden we meteen de vaatwasser uitzetten en aan de gang met handdoeken, en is het de volgende dag professioneel ontstopt, maar ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als we niet thuis waren geweest, en de vaatwasser 2 uur lang z’n programma had afgedraaid… Lekker al dat stinkende water over je laminaat, een paar dagen/weken voordat je baby er is en er allemaal bezoek langskomt. Gelukkig zijn we daarvoor behouden…

Ik zie uit naar…: Morgen en overmorgen, als m’n (schoon)ouders langskomen. Kan ik hen de babykamer showen!

Ok, deze is nu héél toepasselijk:

Filmpje: je kunt niet om deze zwangerschapsproblemen heen!

Meer lezen? Hier vind je: week 39 – zwangerschapsupdate #26.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*