De ziekenhuistas voor vaders

ziekenhuistas

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Moeders hebben al een lange tijd voor de bevalling de ziekenhuistas klaarstaan. Hierin zit alles wat moeder en kind nodig hebben tijdens en na de bevalling. Maar wie worden hier totaal uit het oog verloren? Inderdaad, de papa’s! De vaders mogen natuurlijk niet vergeten worden, daarom hebben wij alle essentials op een rijtje gezet. Dus papa’s, opgelet!

De essentials voor papa’s ziekenhuistas

  • Kussen

Als het kan zul je waarschijnlijk proberen om wat slaap te pakken in het ziekenhuis, net zoals je vrouw. Een kussen is dus geen overbodige luxe. Neem een kussen mee dat je zelf fijn vindt, een reiskussentje voldoet al.

  • lekker eten ziekenhuistas bevallingSnacks

Proteïnerepen, chips, muffins, fruit, chocolade, broodjes, nootjes, en al het andere ‘luilekker’-voedsel is onmisbaar. Het restaurant van het ziekenhuis is vaak erg prijzig, dus dit bespaart je veel geld. Vaak hebben ze ook niet de dingen die jij lekker vindt en je hoeft niet constant heen en weer te lopen naar de automaten.

  • Tandenborstel

En tandpasta! Om je tanden na de snacks weer schoon te poetsen. Als je lang in het ziekenhuis bent, is het wel zo fijn als je een fris gebit hebt.

  • Extra shirts

Als de baby er eindelijk is, word je shirt geheid vies. En je wilt natuurlijk niet de hele dag in kleding lopen die is ondergespuugd. Bovendien weet je nooit hoe lang je in het ziekenhuis moet blijven.

Lees ook: Hospital survival kit

  • Joggingbroek/pyjama

Ook papa’s mogen het zich comfortabel maken tijdens de bevalling. Als je even wilt slapen, komt een lekker huispak, een joggingbroek of gewoon je pyjama heel goed van pas. Een dekentje is ook een goede optie.

  • Iets om je te vermaken

Een bevalling duurt vaak vrij lang, dus neem genoeg mee om jezelf te vermaken. Denk hierbij aan een laptop, tablet, puzzelboekje of een boek. En vergeet ook de opladers van de elektronische apparaten niet!

Lees ook: Tips voor vader-baby hechting

  • Pijnstillers

Als de moeder aan het bevallen is, wil je als papa natuurlijk niet klagen over hoofdpijntjes of andere kwaaltjes. Pijnstillers zijn dus handig om mee te nemen.

  • Lijst met telefoonnummer

Als je kindje is geboren, wil je dat aan iedereen laten weten! Door van tevoren een lijstje te maken met namen, vergeet je niemand te bellen.

  • Cameravader foto's baby bevalling

Je fototoestel misschien wel het belangrijkste. Zo kan jij het mooiste moment van je leven vast te leggen!

Bron: Whilehewasnapping.com
Foto’s: Essie, Ewen Roberts

Lees ook deze mooie Brief van een vader aan zijn kleine meisje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*