Prachtig! Vrouw geeft borstvoeding na ernstig auto-ongeluk

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Een verschrikkelijk auto-ongeluk zorgde ervoor dat Danni in het ziekenhuis kwam te liggen met een brace om haar nek, maar niets stopte haar moederinstinct ervan om haar baby borstvoeding te geven.

Moeder en baby krijgen ernstig auto-ongeluk

Eerder deze maand gingen Danni Bett en haar pasgeboren dochtertje op weg naar de vader van Danni. Los grind op de weg zorgde ervoor dat Danni de macht over het stuur verloor en zo knalde ze met de auto tegen een metalen hek aan. De klap was zo groot dat Danni zich niet meer kan herinneren hoe ze uit de auto is gekomen, de auto lag totaal in de kreukels. “Ik herinner me dat ik de auto dicht deed. Mensen kwamen uit het gebouw aanrennen om te kijken of het goed met me ging. Alles wat ik kon zeggen was: ‘Haal mijn baby eruit, ze is in de auto, haal mijn baby’,” vertelt Danni.

Geen sterke pijnstillers om borstvoeding te mogen blijven geven

De twee maanden oude Indi Nathan en Danni werden in de ambulance meegenomen naar het Christchurch Hospital. Onderweg werd Danni overvallen door pijn, maar ze weigerde sterke pijnstillers te nemen. Danni vertelde het verplegend personeel dat ze Indi borstvoeding wilde kunnen geven, maar het duurde 4 uur voor ze dit ook daadwerkelijk mocht doen. In al die tijd hield Danni het bij 1 paracetamol.

Lees ook: broertje helpt te vroeg geboren baby’s met huid-op-huidcontact

Getraumatiseerde baby wordt borstvoeding geweigerd

Door het ongeluk moest Danni allerlei onderzoeken ondergaan, om te kijken hoe het er precies met haar voorstond. Hoewel haar dochtertje Indi bang en hongerig was, werd haar geweigerd borstvoeding te geven. “Ik kon Indi horen huilen. Ze was erg in de war.” Danni smeekte de verpleegsters of ze Indi mocht voeden tot uiteindelijk een zuster toegaf.

Moeder geeft borstvoeding na ernstig ongeluk

Liggend met een brace om haar nek was ze eindelijk in staat om haar kleine meisje de borst te geven. “Het gaf onmiddellijk opluchting,” vertelt Danni. “Ik wilde haar, ik wil haar rustig krijgen. Na zo’n traumatische dag als het was, zou een fles geven niet juist zijn. Borstvoeding is het beste voor haar en ik had dat.”

Bijzondere foto van borstvoeding gevende moeder

De zuster legde het bijzondere moment vast op camera en Danni deelde de foto op social media. ‘Als jij je baby borstvoeding wil geven, laat niets of niemand dan zeggen dat je dat niet kunt,’ schreef Danni onder de post op haar Facebook.

Lees ook: Baby gered door borstvoeding van voorbijganger

Bron: Stuff – Foto: ‘Borstvoeding in ziekenhuis‘ via Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*