Google Cardboard redt het leven van baby Teegan

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Een simpele kartonnen doos en app van Google die al vanaf €10 te verkrijgen is, redde het leven van een Teegan Lexcen: een baby die zó ziek was, dat ze thuis was, om daar te sterven.

Hart- en longafwijking bij baby’tje

Teegan Lexcen werd in augustus geboren met een hart- en longafwijking die de artsen nog nooit eerder hadden gezien. Ze had maar één long en het linkergedeelte van haar hartje miste voor het grootste deel. Haar ouders Cassidy en Chad kregen te horen dat er niets aan gedaan kon worden. Teegan mocht met hen mee naar huis, om daar te sterven. Maar toen Teegan 2 maanden later nog steeds in leven was, vroegen haar ouders een second opinion aan.

zieke baby in ziekenhuis hart

Race tegen de klok

De arts, die Cassidy en Chad gevonden hadden, vroeg om foto’s van Teegans hart. Maar twee weken nadat de ouders de foto’s opgestuurd hadden, was er nog geen bericht van het ziekenhuis. Ondertussen groeide het tweelingzusje van Teegan steeds, terwijl Teegan zelf klein bleef. Elk beetje dat haar tweelingzus groeide, herinnerde Cassidy en Chad eraan dat ze niet veel langer konden wachten. “Het voelde als een race tegen de klok” vertelt Cassidy.

Lees ook: Wonderbaby viert eerste verjaardag.

Meest innovatieve artsen

Niet lang daarna las Chads zus een artikel in de krant met de titel: ‘De 20 meest innovatieve kinderartsen van deze tijd.’ Ze legde contact met een van deze artsen: dr. Redmond Burke. Bijna direct kreeg ze bericht terug van een verpleegster met de vraag of ze zo snel mogelijk foto’s wilde sturen. 3D beelden van hart babytje

Kapotte 3D-printer

Het ziekenhuis van dokter Burke ging direct met de foto’s aan de slag. Een van de artsen kreeg de opdracht om een 3D-versie van het hartje te maken. Maar dat lukte niet: de 3D printer ging kapot. Op deze manier hadden de dokters niet veel opties meer om uit te zoeken hoe Teegan geholpen kon worden. Na overleg werd besloten om het hart te bekijken met Google Cardboard. Een beslissing die het leven van Teegan redde.

Dokter gebruikt Google Cardboard om leven baby te redden

Google Cardboard is een combinatie van een kartonnen box waar je je smartphone in kunt doen en een app voor op je smartphone. Door dit ingenieuze systeem kan je door je hoofd te bewegen beelden in 3D bekijken. Door de 2D-foto’s met Google Cardboard te bekijken, konden de artsen een virtueel beeld vormen van het hartje van Teegan en bedachten ze een manier waarop ze Teegan konden opereren.

gebruik Google Cardboard redden leven baby

Geslaagde operatie

Op 10 december lag Teegan op de operatietafel. De nacht ervoor had dokter Burke de hele nacht gewerkt om met Google Cardboard een voorstelling te maken van het hart van Teegan. Op de dag zelf zag alles er precies zo uit, als hij zich had voorgesteld. Zo maakte Google Cardboard een verschil tussen leven en dood. Teegan, die anders langzaam was gestorven, kon geopereerd worden. Inmiddels doet Teegan goed haar best om haar groeiachterstand op haar zusje in te halen.

Bron: CNN // Foto ‘Google Cardboard’ via Shutterstock.

Lees ook dit bijzondere verhaal: Baby van 680 gram overleeft geboorte op cruiseschip.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*