Hoe voelen weeën?

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het is enorm pijnlijk, het is niet te omschrijven, het voelt voor iedereen anders, en toch vroegen we jullie, onze lezeressen, hoe het voelt om weeën te hebben. Jullie antwoorden zijn soms schrikbarend (voor aanstaande mama’s…), tot eerlijk of juist hilarisch… Lees hier wat jullie antwoordden:

Zo voelen weeën, volgens jullie

Marlène: “Gewone weeën voelen als extreem zware buikkrampen tijdens buikgriep, persweeën alsof er een drol aankomt die je achterste doet uitscheuren!! (Niet zo’n charming omschrijving, maar wel eerlijk, haha)”

Rebecca: “Alsof er een rollade door je neus geboord wordt!!”

Gaby: “De beenweeën voelden als een soort van stroom in mijn benen.”

Renee: “Als hele erge spierpijn in je buik, die dan aangedraaid wordt.”

Patricia: “Ik moet zeggen dat ik de pijn van weeën een natuurlijke pijn vind. Pijnlijk, maar agh er zijn pijnlijkere dingen. Het belangrijkste is dat je er met een goed gevoel in gaat en dat je bent met iemand waar je wat aan hebt.”

Kimberley: “Trek je bovenlip eens over je hoofd…”

Felicia: “Vooral bij rugweeën voelt het alsof je botten allemaal tegelijk gebroken worden. Het is een enge horrorpijn.”

Maria: “Ik dacht dat mijn weeën buikpijn waren, stelden niks voor.”

Fabienne: “Alsof je 9 maanden niet hebt kunnen kakken en daar kramp van krijgt (hele erge kramp dus) en dan op het einde alsof je die 9 maanden lange drol nog moet inhouden ook.”

Victoria: “Alsof je doodgaat…”

Aicha: “Tuurlijk doet het pijn… Maar kom op… Wij vrouwen zijn gemaakt om kindjes te baren, dus zit niet te miepen ;) Zou het zo over doen.”

Linda: “Alsof iemand met zijn hand door je lichaam heen je baarmoeder grijpt en daar flink in knijpt. En dat om de paar minuten steeds opnieuw.”

Mirjam: “Nou, het kietelt niet…”

Mandy: “Helse pijn.”

Leuk filmpje: Deze mama danst haar weeën weg.

Nienke: “Een golf van pijn die steeds iets verder opbouwt en waar uiteindelijk geen pauze meer tussen zit… Een oerkracht.”

Nathalie: “Het is iets wat erbij hoort.”

Patricia: “Alsof er 10 man aan mijn eierstokken hing.”

Angelique: “Alsof er een olifant op je staat te dansen.”

Désirée: “Menstruatiekrampen, maar dan 1000x pijnlijker!”

Nienke: “De weeën voelen als zeer heftige kramp, maar daarbij kwam een soort achtbaangevoel… Alsof je lijf je overneemt en je alleen maar kan volgen… Heel bijzonder!”

Jenny: “Als messteken.”

Ava: “Heeeeerlijk…”

Sharon: “Nou, het valt best mee. Oke, fijn is anders, maar ik beval liever dan dat ik naar de tandarts ga. Ons lichaam is hiervoor gemaakt dus kom ladies, niet zo mauwen, wij zijn vrouwen, geen mannen ;)”

Francis: “Ze komen en gaan. Ik heb het niet als naar of zwaar ervaren.”

Myrna: “Alsof iemand met een bot roestig mes in je buik steekt en dan nog effe gezellig ronddraait.”

Minke: “Kut! Dat is het juiste woord voor mij ;) Gewoon KUT!”

Melissa: “Alsof je een hele erge diarree-aanval hebt.”

Cindy: “Alsof er een vrachtwagen over je heen rijdt en weer in zijn achteruit over je terug rijdt.”

Monta: “Alsof je rug uit elkaar wordt getrokken.”

Angelique: “Een pijn die ik nooit eerder had. Een pijn die je alleen maar ervaart bij een bevalling. Een heftige gemene pijn. Een pijn die plots weg is als je mooie kindje op je borst ligt.”

Linda: “Het is geen pretje.”

Kimberley: “Als messteken in je spieren, alsof je doormidden wordt gescheurd…”

Alice: “Bij mij voelde het als een grote golf die eraan kwam en op zijn hoogtepunt weer afnam. Ik liet me mee gaan op die golven, ok, het deed pijn, als zware krampen, maar omdat ik me liet meedrijven was het heel goed te doen. Persweeën voelden als een hele grote oerkracht, een storm die niet te temmen is.”

Wendy: “Aaaaaaaauuuuuuuuwwwww!!!!!!!!”

Kristin: “Net of men een paraplu in uw … steekt, open maakt en terug probeert eruit te trekken… Aldus mijn grootmoeder.”

Gelukkig eindigen veel vrouwen met te zeggen dat het het allemaal waard is en je er iets héél moois voor terugkrijgt! Of, zoals Margo het verwoordt: “Ik vind het zoiets moois, bevallen. Die pijn is het allemaal waard!” Soraya zegt: “Het voelt alsof je op het randje van de dood staat en net als je denkt ‘ik ga’, is je kindje er!! En toch doe je het zo weer… Je vergeet de pijn snel als je ziet wat er in je armen ligt!!” Tot slot nog een tip van Anny: “Als je kunt ontspannen,kun je de pijn wat verminderen. Mij lukte dat aardig door breed te gaan staan en voorover met mijn armen ergens op te leunen en op en neer te wiegen! Kind eruit, alles over, dan genieten van je wondertje!”

Bekijk ook dit filmpje: Deze mannen dachten dat vrouwen de weeenpijn overdreven…

7 Comments

 1. 1

  Ik had rugweeen, en dat voelde aan alsof je iedere keer opnieuw door je onderrug ging en steeda weer opnieuw zware dingen er mee moest tillen. En de persweeen waren inderdaad een soort poep gevoel dat je zo nodig moet maar nog niet mag. En idd een oerkracht.

 2. 2

  Het is belangrijk om te weten dat weeën niet bij iedereen hetzelfde zijn. De positieve antwoorden zijn niet de mensen met een hoge pijngrens, deze weeën zijn minder pijnlijk. Wanneer je lichaam harder of langer moet werken voor ontsluiting, hoe pijnlijker. Kwestie van pech of geluk.

 3. 3

  Ik heb 3 kindjes gebaren ma 3 anderen bevallings bij de eerste 2 helemaal geen pijn geen weeën gehad alleen ma pers weeën en bij het laatste kindje daar voelde ik ze toch wel ff… Had ze weeën in me onderbuik en onder in me rug.. Dat voelde niet lekker aan… Ma zou het zo met liefde en plezier over doen want die pijn is ma voor even tot je je kleine op je buik heb ben je alles weer vergeten

 4. 4

  Ik geloof niet dat mensen die zeggen dat het meevalt rugweeën hadden.. ik heb bij mn oudste dochter rugweeen gehad en ik verging vd pijn, kon niet geloven dat zo’n pijn bestond! Mijn buikweeën van de jongste…nouja.. ik voelde het…

 5. 5

  Een weeenstorm, dat is pas pijnlijk. Dat je de weeen niet op kunt vangen omdat ze te snel op elkaar volgen. Iemand ervaring mee?

 6. 6
 7. 7

  Ik vond het iets natuurlijks wat erbij hoort.
  Het was natuurlijk niet pijnloos maar op een of andere manier vond ik het niet echt pijn doen en ben ik alweer vergeten dat ik überhaupt iets voelde. Zeker als ik naar Mn mooie kindje kijk nu zou het zo over doen. Ik was door al die verhalen die je krijgt van andere mama’s enorm bang maar is helemaal niet nodig. Teminste elke bevalling is anders maar zal toch echt zelf moeten ervaren :) maar vrouwen kunnen dit

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*