Baby Abigail blijft leven tegen verwachtingen van dokters in

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Stephen en Erika Jones kregen tijdens de zwangerschap te horen dat hun dochtertje niet alleen het Downsyndroom had, maar ook een ongeneeslijke hersentumor. Na de geboorte van Abigail bereidden ze zich met pijn in hun hart voor op een begrafenis. Maar Abigail bleef eten en groeien en zag er juist heel gezond uit. Familie Jones vroeg een second opinion aan met een verrassende uitkomst.

Baby met Downsyndroom en kankergezwel

Bij de 18e week van de zwangerschap kregen Erika en Stephen te horen dat hun baby’tje het Downsyndroom had. “In eerste instantie waren we geschokt en bang, we rouwden om het verlies van een ‘normale’ baby,” vertelt Erika. Maar toen ze over de eerste klap heen waren, gingen ze enorm veel van hun meisje houden. De schok toen de dokters hen vertelden dat hun baby’tje ook een ongeneeslijke hersentumor had, waarschijnlijk kanker, was daardoor des te zwaarder.

familie verdriet baby niet lang te leven

Lees ook dit bijzondere verhaal: wonderbaby viert eerste verjaardag.

Genieten van elk moment

Op 6 augustus werd de kleine Abigail Noelle Jones geboren. Met de korte levensverwachting van Abigail, probeerden Stephen en Erika van elk moment te genieten. Stephen vertelt: “We bleven hele dagen vol verbazing naar haar kijken, maar tegelijkertijd met de stekende pijn dat dat de laatste dag kon zijn die je met haar had.”

baby gezond verklaard

familieportret down syndroom

Fotoshoot van ‘laatste’ momenten

Het gezin liet een fotoshoot maken door Mary Huszcza, om Abigail voor altijd te herinneren. In de prachtige foto’s zie je de liefde voor hun dochtertje en het verdriet wat ze voelden alletwee terug.

liefde voor baby met slechte gezondheid

verdriet om baby met hersentumor

Lees verder: baby ruben gered door koeienhart.

Second opinion

Terwijl Stephen en Erika zich voorbereidden op een begrafenis, leek Abigail zich goed te ontwikkelen. “Ze at, ze kwam aan en ze zag er goed uit,” vertelt Erika. Het leek er steeds meer op dat Abigail zou overleven, daarom vroeg het stel een second opinion in Boston aan.

baby down syndroom

Operatie

“Er zijn soms tumoren die niet dodelijk zijn, maar er wel zo uit zien,” vertelt dokter Alan Cohen. We hebben ernaar gekeken en vonden dat er niet genoeg bewijs was om haar (Abigail) de terminale status te geven.” Vorige week bewees hij dat door met zijn team de tumor uit Abigails hoofd te verwijzen. De tumor bleek geen kanker te zijn!

Ongelofelijk wonder

“We vertelden het mensen, maar mensen konden het niet geloven,” zegt vader Stephen. “Toen dokter Cohen uit de operatie kwam en zei: ‘we hebben het helemaal,'” was het net alsof ze opnieuw geboren was. Ze had nu een leven,” vertelt Erika.

meisje lage levensverwachting

hersentumor bij baby

Bron: abc News & 808Photography

Lees ook: wonderbaby ondergaat meteen na geboorte operatie en overleeft.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*