Naar huis met je pasgeboren baby in 7 stappen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Waar beviel jij? Thuis, in het ziekenhuis of in een geboortecentrum? Als je niet thuis bevallen bent, herken je waarschijnlijk wel het paniek gevoel dat je had toen je voor het eerst je kleintje mee naar huis nam. Heather van Mommyishly schreef er een hilarisch herkenbare blog over.

Naar huis met baby in 7 eenvoudige stappen

STAP 1:

Wordt uit het ziekenhuis geschopt/gereden. Neem veel te lang de tijd om de baby in het autozitje te zetten, alles voelt veel te groot en te eng voor z’n kleine leventje. Neem veel te lang de tijd om jezelf in de auto te proberen te hijsen, alles voelt veel te pijnlijk. Roep bij elke klein hobbeltje in de weg naar je man. Huil.

STAP 2:

Ga naar huis, probeer borstvoeding te geven en ontdek dat je alles bent vergeten wat de verpleegkundigen aan je hebben geleerd. Schreeuw naar je man dat dit onmogelijk is. Geef hem de baby en ga naar buiten om van de zon te genieten. Ga weer naar binnen omdat je lekt vanuit elk mogelijke gat in je lichaam en de buren naar je staren. Huil.

STAP 3:

Neem een biertje. Voel je schuldig over dit biertje als je voor de honderdste keer je baby probeert te voeden. Voel je minder schuldig als de baby je tepels vernietigt. Huil.

Lees ook: Wat jij als nieuwe moeder moet weten.

STAP 4:

Bel je moeder. Vertaal haar dat je van haar houdt maar dat je niet begrijpt hoe je bestaat, want je hebt een oudere broer en hoe kan iemand dat vaker dan één keer doen? Huil.

STAP 5:

Baby valt in slaap op je borst. Koester het moment maar ontdek dat je bij jezelf nadenkt hoe moe je bent, hoe je je nooit meer fris en fruitig zal voelen. Staat naar die kleine slapende baby en bedenk dat dit het uiteindelijk misschien allemaal waard is. Huil.

STAP 6:

Baby wordt wakker en huilt. Je herinnert je dat je niets hebt gegeten en gaat daar met het soldaat maken van elke beschikbare snack. Staar naar de inhoud van de koelkast. Huil.

STAP 7:

Herhaal stap 1-6 voor de komende maanden. Kijk terug en bedenk dat het helemaal niet zo erg was, denk eraan dat je dit nog een keer wil doen. Huil.

Lees ook: 10 dingen die je niet wilt vergeten als moeder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*