7 maanden oude baby gered door harttransplantatie

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wat zijn de ouders blij! De zeven maanden oude Lincoln kreeg net op tijd een harttransplantatie die zijn kleine leventje redde.

Baby’tje geboren met hartafwijking

Baby Lincoln uit Alaska werd met een zeldzame hartafwijking geboren, waardoor zijn organen gespiegeld in zijn lichaampje groeiden. De familie wachtte al sinds november op een harttransplantatie, maar was bang dat het te laat zou zijn: Lincoln’s hart faalde steeds vaker.

Verschil tussen leven en dood

Twee weken geleden werden de ouders Rob en Mindy gebeld met het goede nieuws dat er een hart beschikbaar was. “Het was op het randje,” vertelt dr. D. Michael McMullan, “we hebben een lijst van patiënten en hij was degene over wie we ons het meeste zorgen maakte.”

Lees ook: deze wiegjes zouden ze in élk ziekenhuis moeten hebben!

We krijgen een hart

“Ik begon onmiddellijk te beven en te huilen terwijl hij me vertelde over de operatie, over hoe het zou gaan, wat er zou gebeuren, wat alle risico’s waren, hoe de nazorg eruit zou zien enzovoorts, enzovoorts,” schreef Mindy. “Eerlijk, ik denk dat hij ongeveer 20 tot 30 minuten praatte, maar ik hoorde niets anders dan WE KRIJGEN EEN HART!!!” Toch waren de laatste dagen nog enorm spannend. Geboortefotografe Danielle nam voor- en nafoto’s van de operatie en het verschil is enorm!

Mindy schreef een emotionele brief aan de moeder van het kindje dat haar zoons leven redde, om haar te bedanken: “Without you making the most difficult decision a mother could ever make, my son would not be able to live.”

Harttransplantatie bij baby’tje

Op de foto’s die Danielle deelde, straalt de verbazing en blijdschap van de gezichten van de ouders af: hun baby leeft en is gezond! Met een lach van oor tot oor luisteren ze met een stethoscoop naar het hartje van hun zoontje.

Bron: CBSNews

Lees ook: jongste Siamese tweeling ooit van elkaar gescheiden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*