Recept voor goede bellenblaas voor mega-bellen

recept voor goede bellenblaas megabellen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Vorige week was ik in Londen en kwam ik onderstaande man tegen. Zoals je ziet werden de kinderen om hem hen helemaal enthousiast van de bellen, en ik ook! Daarom ging ik experimenteren met een goed bellenblaasrecept. En het is gelukt! Ik vond hét geheime ingrediënt dat ’t tot een succes maakt. Het recept vind je hieronder.

bellenblaas recept goede bellen megabellen

Reusachtige zeepbel

Megabellenblazen is een hit, volgens mij! In verschillende grote steden spotte ik al artiesten die supergrote bellen creëerden. En het leuke is, dit kun je nu ook zelf maken voor je kinderen.

Lees ook: DIY – maak je eigen originele vintage jute slinger.

Recept voor goede bellenblaas

 • 1 deel afwasmiddel (bv een kopje groene dreft, in ieder geval geen afwasmiddel met citroengeur)
 • 8 delen warm water
 • 4 theelepels glycerine (dit kun je bij de Etos kopen)

Het slimst is om meteen een voorraadje te maken, en ook om het sop een nachtje te laten staan. Je kunt je voorraad bijvoorbeeld in lege frisdrankflessen schenken. Glycerine is dus het ingrediënt dat dit recept tot een succes maakt. Wist je dat je dit ook voor andere diy-recepten kunt gebruiken? Emily-Jane Lowe van Leven zonder Afval maakt er bijvoorbeeld zelf handzeep mee!

bellenblaas recept goede bellen megabellen

Megabellenblaas maken

We kochten zo’n bellenblaas met stokken in de speelgoedwinkel, maar ontdekten dat je ‘m heel makkelijk zelf na kunt maken. Wat heb je nodig?

 • 2 stokken (je kunt deze o.a. in de bouwmarkt kopen, of in het bos vinden)
 • 1 klein ringetje
 • 1 reep stof (bijvoorbeeld van een oud t-shirt) of een touw

Knoop de reep stof aan 1 stok vast en doe de stof door het ringetje. Hiermee verzwaar je het en maak je een punt in de driehoek die je gaat maken. Maak nu de reep ook aan de tweede stok vast (laat het ringetje in een punt naar beneden hangen) en daarna weer aan de eerste stok. Vorm dus een driehoek van de reep stof (zoals hiernaast).

Nu heb je een superleuke activiteit voor je kinderen bedacht. We zagen de megabellen al in actie op een bruiloft, maar ook op kinderfeestjes of op een woensdagmiddag is dit een groot succes!bellenblaas recept goede bellen megabellen

P.S. De mooie bruiloftsfoto’s zijn gemaakt door Anouk Fotografeert.

Lees ook: DIY – bloesemtakken met blaadjes.

15 Comments

 1. 1
  • 2

   Hey Ron,
   Volgens het recept heb je 1 deel afwasmiddel en 8 delen warm water nodig om bellenblaassop te maken. Dit betekent dat je 8 keer zoveel water moet gebruiken als je afwasmiddel gebruikt. Hier is een kopje van 150 ml afwasmiddel gebruikt. Hierbij zou je dus 1,2 liter warm water bij moeten doen. Als je meer sop wilt maken, moet je er ook iets meer glycerine bij doen. Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kunt!

 2. 3

  Ik ga dit dinsdag allemaal proberen te maken met studenten op school, opleiding Kinderopvang. Zoek al jaren dit recept en tips om zelf een bellenblaas te maken. Ik laat je weten hoe het gegaan is. De bellenmix maak ik dit weekend thuis. Dank je wel alvast, Aviba

 3. 5
 4. 7
  • 8
   • 9
    • 10

     Nee … ik heb daar geen antwoord op gekregen. De glycerine was trouwens moeilijk te krijgen. Uiteindelijk was De Tuinen de plek waar ik het kon kopen. Het recept viel mij tegen. Wel mooie bellen maar ze gingen in de lucht gelijk stuk. Mijn bellen van vorig jaar met afwasmiddel, moutstroop en behangerslijm waren sterker. Ga nog uitzoeken wat het resultaat is wanneer ik wat behangerslijm en moutstroop aan het glycerinerecept toe voeg. Dit recept stelde mij echt teleur.

 5. 11
 6. 12

  Ben zelf ook bezig gegaan, sterke en grote bellen, maar de bellen gingen stuk voor ze dicht waren. Heeft iemand al een ‘goede oplossing’? Ben ook benieuwd of de moutstroop en/of behangerslijm nog verbetering heeft gebracht?

 7. 13

  Een filmvormer is vereist. Glycerine is dat niet.
  De duurdere behanglijm met high performance afgeleiden van methylcelluloses werken. Experimenteer met de dosis en temperatuur. Kan tijdje duren voordat het goed is opgelost. KY GELLY kan ook werken.

 8. 14

  ik heb al verschillende recepten gelezen, maar hier werd ook gesproken over suiker toevoegen. dit zou de structuur van de bel verbeteren. 250ml groene dreft – 1l warm water – 5 theelepels suiker. Meng de suiker met het warme water. Als de suiker is opgelost, voeg dan het afwasmiddel toe. beetje roeren, probeer zo weinig mogelijk schuim te creeren en dan 24u laten rusten. Dit heb ik gelezen op een forum

 9. 15

  Houd er wel rekening mee dat sop met glycerine erin vlekken geeft in (lichte) kleding! Die zie je in eerste instantie niet, maar na het wassen verschijnen er door de glycerine grijze vlekken in lichte stoffen die er niet meer uit gaan.
  Bellen blazen op een bruiloft: heel leuk, maar pas hiervoor dus echt goed op…! (Misschien goed om dat nog in het artikeltje te vermelden, dat voorkomt teleurstellingen).
  En het schijnt ook lekkende plekken in tentdoek te veroorzaken, dus op een camping misschien ook minder geschikt.

  Het sop werkt bij ons wel goed! Stevige superbellen met mooie kleuren. Het gaat het best met groene Dreft. Maar echt wegvliegen doen de bellen niet. Ze spatten daarvoor toch te snel uit elkaar. Misschien die behangerslijm toch eens proberen…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*