Hoe groot is de kans dat je bevalt op de uitgerekende datum?

uitgerekende datum

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Na je eerste afspraak bij de verloskundige krijg je een datum mee, waarop jouw kindje ter wereld zou moeten komen. Maar hoe groot is de kans dat jij daadwerkelijk op de uitgerekende datum bevalt? Een Amerikaanse onderzoeker was zelf zwanger en kon dit antwoord nergens vinden. Daarom besloot ze zelf een onderzoek op te zetten. Ondertussen hebben er bijna 11.000 mensen deelgenomen aan haar onderzoek en heeft zij het antwoord op deze vraag.

Wanneer ga jij bevallen?

Uit het onderzoek bleek dat 4,1% van alle vrouwen bevielen op 40 weken en 0 dagen. Hiermee staat deze dag op nummer 1. Op plekje twee staat 40 weken en 1 dag met 3,9% en op plek drie staat 39 weken en 6 dagen met 3,6%. Nu denk je misschien ‘zie je nou! 40 weken!’, maar er blijft naast deze percentages nog 88,4% over. 95,9% van alle vrouwen bevalt op een andere dag dan de uitgerekende datum.

Grote kans dat jij na de uitgerekende datum bevalt

Er bestaat dus een hele grote kans dat je niet bevalt op de uitgerekende datum, maar wanneer beval je dan wél? 38% van alle vrouwen bevalt spontaan vóór de uitgerekende datum. Er bestaat dus een grote kans dat je na de uitgerekende datum bevalt. Als de 41e week eindigt, is 65% van de vrouwen al bevallen. Op Spacefem kun je nalezen hoeveel geboorte er zijn per dag, om te bekijken hoe groot de kans is dat je bevalt.

En op welke dag van de week worden baby’s het meest geboren?

Uit het onderzoek kwam ook naar voren op welke dag van de week de meeste geboortes plaatsvinden. Op donderdag worden de meeste baby’tjes geboren. Op zaterdag en zondag worden de minste baby’s geboren.

Bron: Spacefem

Lees ook: Hoe populair is de geboortedag van jouw kindje?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*